Днес София е различен град, заяви кметът на столицата Йорданка

...
Днес София е различен град, заяви кметът на столицата Йорданка
Коментари Харесай

Столицата ни отбелязва своя празник. Връчиха наградите „Почетен гражданин на София“

Днес София е друг град, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова в своето слово на тържеството във връзка 17 септември – Денят на София. 

„ Честит празник на вярата, вярата и любовта. Честит празник на обичаната София “, съобщи Фандъкова пред присъстващите на тържеството.

„ В този празничен ден бих желала да се обърна с голямо „ благодаря “. Благодаря ви за доверието, то ми даде увереността и силата да управлявам развиването и смяната на града към този момент 14 години. Благодаря и за поддръжката, тя ми даваше смелостта да стартира огромни планове един след различен, тъй като София трябваше да догони, да изпревари и нямаше време за губене. В това движение на работа вие бяхте най-верните ни сътрудници. Усетихме какво е да живеем в град, в който всяка година се строи и реновира, и това несъмнено изморява. Заедно наложихме скорост на смяната, каквото градът ни не познаваше “, обърна се Фандъкова към жителите на града.

„ Най-хубавото е, че всички сме не запомнили какво беше, когато започнахме. Няма нищо по-мотивиращо и от положителните думи, и от рецензиите. В работата са нужни и двете. Уверена съм, че не бихте разрешили нито на експанзията, нито на популизма да управляват бъдещето на нашия град. За ръководството на град е необходим темперамент, а не двоен морал “, сподели още тя в словото си.

По мотив празника ръководителят на Народното събрание Росен Желязков одобри рапорта на почетния часовой на Националната гвардейска част. Тържествен водосвет бе отслужен от свещеници от Българската православна черква.

На церемонията участваха още вицепрезидентът Илияна Йотова, ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, политици, общественици и жители.

Знамето на Столична община бе тържествено издигнато на пилоните на площада под звуците на химна на България, изпълнен от гвардейския духов оркестър.
Творци и общественици получиха званието „ Почетен жител на София “ на празника на града
Столичният общински съвет награди четирима създатели и общественици със званието „ Почетен жител на града “ на днешната си тържествена сесия, отдадена на Деня на София – 17 септември.

С оценките бяха наградени художникът и учител проф. Станислав Памукчиев, поетът Георги Константинов, писателят Георги Господинов и президентът на Фондация „ Америка за България “ Нанси Шилър.

С „ Почетен знак на Столична община “ бяха отличени читалище „ Петър Берон “ и преводачите Анджела Родел и Мари Врина.

„ Може би живеем в прекомерно непоетично време, което е по този начин рамкирано от финансови, от други ползи. Но в това време сякаш от ден на ден хора пробват да пишат лирика. Това е много озадачаващ факт, само че може да се открие в интернет, само че има и действителни достижения, които персонално мен ме радват “, съобщи Георги Константинов пред БНР.

В 14 Софийската градска художествена изложба ще бъдат връчени премиите на Столичната община за ярки достижения в региона на културата през последната година, а вечерта ще има концерт на сцената на „ София съмър фест “ зад музея „ Земята и хората “, на който концерт Българското национално радио.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР