Днес служебният премиер Димитър Главчев ще подаде заявление за неплатен

...
Днес служебният премиер Димитър Главчев ще подаде заявление за неплатен
Коментари Харесай

Главчев излиза в отпуск, очаква се до края на седмицата да представи служебен кабинет

Днес служебният министър председател Димитър Главчев ще подаде заявление за неплатен отпуск в Съдебната палата.

Самият Главчев заяви това, откакто президентът Радев го назначи за длъжностен министър-председател и му даде период до 6 април да показа длъжностен кабинет.

Ще диря министрите по министерствата, ще диря министри, които са специалисти, равноотдалечени от всички политически сили и хора, които не са компрометирани, даде към този момент поръчка Главчев. Заявявам, че ще показва състав на държавно управление от некорумпирани и неопетнени специалисти, ще показва претендентите и на политическите сили, сподели още той.

Димитър Главчев беше назначен на поста ръководител на Сметната палата на 28 юли 2023 година с решение на 49-ото Народно заседание за 7-годишен мандат.

Главчев е икономист по обучение и едно от знаковите лица на партия ГЕРБ, с която влиза в политиката като народен представител още през 2009 година Опитът му в счетоводството и финансовия надзор е над 30 години.

Главчев взе участие в работата на редица комисии, в това число заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси, до момента в който е депутат в 6 Народното събрание. Той е и ръководител на 44 Народно събрание от 19 април 2017 до 17 ноември 2017 година Главчев взема решението да се отдръпна от заемания пост след напрежение, зародило след прочитане на декларация от страна на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и нейното последвало премахване от зала.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР