Днес ще ви представим няколко силно лечебни билкиь които можете

...
Днес ще ви представим няколко силно лечебни билкиь които можете
Коментари Харесай

Силни лечебни билки, които се намират на една ръка разстояние

Днес ще ви представим няколко мощно лечебни билкиь които можете да намерите на една ръка разстояние + предписания за потреблението им.
Бъз
 Ашваганда: 8 изгоди, които ще ни създадат по-здрави (част 2) Ашваганда: 8 изгоди, които ще ни създадат по-здрави (част 2)
ПРОЧЕТЕТЕ ПЪРВАТА ЧАСТ ТУК От битка с депресията до намаление равнищата на кръвната захар и енергиен подтик, тази антична билка е цялостна...
Бъзът е считан за най-силната и универсална българска билка. Изключително богат е на потребни субстанции и лекува всевъзможни болежки. С лечебна цел се употребяват всички елементи от билката бъз – корените, листата, плодовете и цветовете. Сиропът от бъз се употребява като мощен имуностимулант.
Маточина
Маточината или така наречен лимонче е изключително потребна билка за хора, изложени на непрестанен стрес и напрежение. Защото листата с мек лимонен усет работят успокояващо на нервната система и облекчават подбудени от напрежение разстройства на стомаха и червата.
Съдържа етерично масло, в състава на което влизат ситрал, цитронелол, гераниол, линалол и други Ясно изразеното седативно деяние се дължи точно на цитрала. Освен това в дрогата се откриват тритерпеновите урзолова и олеанолова киселина, 5% дъбилни субстанции и захарта стахиоза.
Коприва
 Ашваганда: 8 изгоди, които ще ни създадат по-здрави (част 1) Ашваганда: 8 изгоди, които ще ни създадат по-здрави (част 1)
От битка с депресията до намаление равнищата на кръвната захар и енергиен подтик, тази антична билка е цялостна с голям брой хранителни вещест...
Както и брезата, копривата спомага за отделянето на урина. Тя обаче има и спомагателен резултат – спомага за унищожаване на шлаките, което я прави идеална билка в битката със затлъстяването. В състава на копривата се откриват редица скъпи субстанции, потребни за здравето на организма. Известно е, че в 100 г пресни листа от коприва се съдържат към 84 г вода, 2-3 г белтъчини, 3-4 г захари и към 5-6 г разтворими субстанции, а също етерично масло, флавоноиди и дъбилни субстанции.
Освен това копривата се употребява в битката с анемията, защото е мощно богата на желязо.
Невен
Той е една от старите български билки. Знаем, че мас от невен със свинска мехлем се е употребил при кожни болести, изгаряния. Отвара от невен се пие при стомашно чревни болести, гастрити, колити и т. н.
Ето по какъв начин се подготвя крем от невен: ще са ви нужни свинска мехлем – към 400 г, най-добре домашна и една шепа цвят от невен (може и повече). Слагаме маста и билката в подобаващ съд и разтапяме маста на водна баня.След като невенът промени цвета си, отдръпваме от котлона и прецеждаме. Получената примес затваряме в подобаващи бурканчета. Необходимо е да се съхранява в ледник. Може да мажете наранените места колкото пъти пожелаете - колкото повече нанасяте, толкоз по-бързо ще мине раната ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР