Днес ще се случи тестовия полет на най-голямата и най-мощна

...
Днес ще се случи тестовия полет на най-голямата и най-мощна
Коментари Харесай

Суперракетата Starship полита в космоса днес

Днес ще се случи тестовия полет на най-голямата и най-мощна ракетна система в света - " Starship ".

120-метровата ракета-носител, разработвана от SpaceX в продължение на години, е предопределена за пътувания до Луната и до Марс.

Изстрелването е планувано за 15:15ч. през днешния ден, може да го гледате онлайн.

Ракетата, струваща $3 милиарда е висока 120 метра и е считана за най-мощната в света.

Резултатите от тестовото изстрелване са неразбираеми, само че компанията разгласи, че триумфът ще се мери от това " какъв брой сме научили от теста ".

" Успех - може би, екзалтираност - обезпечена! ", написа Мъск в Twitter.

Бустерът " Super Heavy ", който има 33 ракетни мотора " Raptor ", работещи с метан, всеки от които генерира към 220 тона двигателна сила, ще се включат за 2 минути и 49 секунди, след което ще се отдели горната степен на системата " Starship ". Бустерът ще възпламени още веднъж моторите си за поредност от маневри, с цел да се опита следено кацане на към 30 км от крайбрежията на Тексас.

Досега ракетата за многократна приложимост не е летяла в цялостната си настройка, т.е. с първата си степен, наречена " Super heavy ", която след изстрелване би трябвало да се върне на Земята. До момента корабът извърши суборбитални полети на височина от 10 км., като някои от тези проби приключиха с детонации.

Именно " Starship " беше определена от НАСА за кацане на астронавти на Луната като част от задачата " Артемис 3 ", публично планувана за 2025 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР