Днес ще се проведе първият тур на президентските избори във

...
Днес ще се проведе първият тур на президентските избори във
Коментари Харесай

Франция избира президент

Днес ще се организира първият тур на президентските избори във Франция, съобщи БНР. След акция, предходна под сянката на войната в Украйна, изследванията сочат за любимец сегашния президент Еманюел Макрон, само че през последните дни разликата сред него и националистката Марин льо Пен се съкрати.

Гласуването на французите към този момент стартира в отвъдокеанските територии на Франция, а довечера ще бъдат известни двамата от 12-те претенденти, достигнали до балотаж.

Предварителните изследвания от последните дни чертаят повтаряне на сюжета от 2017 година, като сочат отпред сегашния президент Еманюел Макрон с към 26%, следван от безконечната си съперничка от крайната десница Марин льо Пен, която го застига в сондажите.

Макрон, който разчита на този сюжет, не вложи старания в акцията си, ангажиран с войната в Украйна.

Eдно правосъдно следствие за злоупотреби на управляващите с частни консултативни кабинети може да се окаже в ущърб на президента, отбелязва кореспондентът на БНР в Париж.

На трето място се подрежда крайнолевият водач Меланшон, до момента в който скандалният закостенял публицист Ерик Земур потъна в сондажите.

Изненади обаче не са изключени: акцията разочарова французите и към 30% от тях още се двоумят в избора си, чака се ниска интензивност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР