Днес ще се проведе осми пореден опит за избор на

...
Днес ще се проведе осми пореден опит за избор на
Коментари Харесай

Осми и вероятен последен опит за председател на СОС

Днес ще се организира осми следващ опит за избор на ръководител на Столичния общински съвет.

Заседанието през днешния ден е последната опция за унищожаване на блокадата в работата на СОС, преди да изтече 3-месечният период от конституирането на съвета. След тази дата към този момент ще има има правна опция за оборване на легитимността на целия СОС, което евентуално може да докара до разпускането му и нови избори в София.

Досега столичните общински съветници направиха седем несполучливи опита да излъчат ръководител. На последното съвещание се очакваше да бъде подсилен, само че това по този начин и не се случи.

Останалите кандидатури бяха на Диана Тонова от Българска социалистическа партия и Пламен Данаилов от " ИТН ". Очаква се и двете партии още веднъж да поддържат своите претенденти.

„ Изходът е един – да има схващане, че би трябвало всички дружно да намерим решение. Не може до момента в който едните търсят решение, другите да хвърлят камъни по тях. Тъй като всеки от участниците го е боязън да бъде упрекнат във всички земни грехове, сглобки, червени сватби и прочие, всеки внимава при какви условия би дал поддръжка, само че в последна сметка надвива разбирането, че градът има потребност от работещ общински съвет. Надявам се след още няколко кръга диалози да успеем да се съгласим върху човек, който да застане отпред на общинския съвет във краткотрайна позиция с ясни цели като приемането на бюджета и основни отчети “, сподели преди дни кметът на столицата Васил Терзиев, като позволи опцията от осъществяване на нови избори.

Заради неналичието на ръководител на СОС, без решение остават значими въпроси като план-сметката за чистотата, разискване на Бюджет 2024, както и кандидатстване за планове с европейско финансиране.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР