Днес ще се извърши извънреден евакуационен полет за Тел Авив

...
Днес ще се извърши извънреден евакуационен полет за Тел Авив
Коментари Харесай

Летище София: Очаква се днес да има извънреден евакуационен полет за Тел Авив

Днес ще се извърши ексклузивен евакуационен полет за Тел Авив на " Юропиън Еър Чартър " (European air charter), споделиха за Българска телеграфна агенция от Летище София. Самолетът ще излети от България празен и ще се върне с пасажери. Няма информация той да е анулиран, прецизират от летището. 

 

Оттам осведомят, че ситуацията на летището е спокойна, макар някои анулирани полети. Полетът LY551 на EL AL - ISRAEL AIRLINES LTD от и до Тел Авив е кацнал с 30 минути забавяне и е изхвърчал назад в 12:08 часа. Днешният полет W64427 на Wizz Air за Тел Авив е бил анулиран.

 

Полет FB571 по линията София – Тел Авив – София на компания " България еър " е трябвало през вчерашния ден да излети от летището в Тел Авив, само че е бил анулиран. Същият полет е трябвало през днешния ден да излети към Израел, само че няма да се състои. Към момента полетът до/от Тел Авив на " България еър ", плануван за 12 октомври (четвъртък), е без смяна в разписанието.

 

Днес националният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски прикани да бъдат подхванати нужните дейности за изпращането на трети полет от българската страна, който да прибере невредими българските жители, блокирани в Израел.

Настоявам българското посолство в Тел Авив и консулската работа към посолството за дейна връзка с нашите сънародници, с една единствена цел – сполучливото им завръщане в България, приключва апела си националният представител от Движението.

 

Премиерът Николай Денков заяви, че има подготвеност за спомагателен полет до Израел. Страната ни към този момент провежда два такива полета с държавния аероплан „ Еърбъс “. 

 

От Министерство на външните работи подсетиха, че е належащо българските жители прецизно да се придържат към инструкциите на израелските управляващи, които се актуализират непрестанно и регистрират спецификите на обособените райони в страната. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР