Днес ще е студено с минимални температури предимно между минус

...
Днес ще е студено с минимални температури предимно между минус
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 2 декември, неделя

Днес ще е студено с минимални температури най-вече сред минус 11° и минус 6°. В утринните часове тук-там по поречието на Дунав ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня над страната ще бъде най-вече слънчево. Максималните температури в Северна България ще са сред минус 3° и 2°, до момента в който в Южна ще са най-вече сред 3° и 8°. Това заяви за Агенция „ Фокус” дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Мартин Славчев. Атмосферното налягане ще остане по-високо от междинното за месеца.
По Черноморието ще е най-вече слънчево и съвсем безшумно. Максимални температури - сред 0° и 4°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
В планините ще е уместно за туризъм, ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи краткотрайно до мощен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - към 5°, на 2000 метра – към минус 2°.
От понеделник до сряда основни превалявания не се чакат. През първите два дни от юг-югозапад ще се затопля, повече в планините и планинските региони. Облачността ще се усили и през втория ден на обособени места ще превали слаб дъжд. В западната и централната част на Дунавската низина ниската облачност ще се задържи и там дневните температури към момента ще остават негативни, а и минималните ще са най-вече сред минус 10° и минус 5°. През нощта против сряда там са вероятни поледици. В сряда вятърът краткотрайно ще е от северозапад, слаб, в Дунавската низина до сдържан. На места в страната ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. Дневните температури към този момент на всички места ще са позитивни, в множеството места сред 6° и 11°. Преобладаващите минимални ще са сред минус 2° и 3°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР