Днес ще бъде студено. Очакват ни ниски температури. По-ниски от

...
Днес ще бъде студено. Очакват ни ниски температури. По-ниски от
Коментари Харесай

Студ, вятър и температури под нулата

Днес ще бъде студено. Очакват ни ниски температури. По-ниски от вчерашните. Минималните ще се намалят още и ще са най-вече сред минус 9° и минус 4°, в София – към минус 7°.

Времето ще се задържи най-вече облачно и тук-там в Североизточна, Централна Северна България и планинските региони ще превали сняг. По-значителни разкъсвания на облачността до най-вече слънчево ще има в Ще духа до сдържан, в Източна България краткотрайно мощен вятър от север-североизток.

Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са сред минус 1° и 4°, в София – към минус 1°. По-ниски, до минус 4°, ще са в Североизточна България.

Над планините облачността ще бъде забележителна и на доста места ще има валежи от сняг, по-значителни в Централна Стара планина. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 7°, на 2000 метра – към минус 14°.

По Черноморието ще бъде прохладно с сдържан и мощен вятър от север-североизток. Ще бъде най-вече облачно и на обособени места ще превали слаб сняг. Максималните температури ще са 1°-2°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Жълт код за ниски температури е разгласен в сряда в 25 области в България. Това сочи картата на рисковите феномени на Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Отрицателни ще останат оптималните температури областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, област София, Стара Загора, Търговище и Шумен, сочи картата на рисковите феномени на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР