Днес ще бъдат отчетени резултатите по проекта за нов затвор

...
Днес ще бъдат отчетени резултатите по проекта за нов затвор
Коментари Харесай

Представят резултатите от проекта за нов затвор у нас

Днес ще бъдат регистрирани резултатите по плана за нов затвор за 400 наказани, който се построява край дупнишкото с. Самораново за към 35 млн. лв. по Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година, оповестяват от правосъдното министерство. Комплексът ще бъде показан на норвежките сътрудници. В срещата ще вземат участие представители от Министерството на правораздаването и Главна дирекция " Изтърпяване на наказванията ".

Срещата на терена в Самораново и конференция са планувани за след 14 часа. В модерния комплекс ще бъдат настанени 400 лишени от независимост, построен е образователен център за 100 чиновници на ГДИН, ново преходно поделение, учебно заведение, цехове за работа, обществен център, административна постройка и други

Изграден е и съвременен арест за 40 души. Очакванията са в новия затвор първите лишени от независимост да бъдат настанени, когато всички нови процедури, образования на чиновници и проби за сигурност бъдат извършени и въведени на място. Процесът ще бъде подкрепят и следен от Норвежката корекционна работа.

По предложение на норвежката страна работата по въвеждането на новите способи на образование на личния състав и по новите стратегии за работа с лишените от независимост ще продължи и в идващите месеци. Същевременно Общината в Дупница разгласи социална поръчка за правене на работен план за цялостна реорганизация и ремонт на ВиК мрежата в с. Самораново за 100 000 лв.. И предходните правосъдни министри Крум Зарков и Атанас Славов, актуалната Мария Павлова, са дали дума на жителите на Самораново, че ще спомагат пред Министерство на регионалното развитие да бъде направена цялостна реорганизация и ремонт на ВиК мрежата, откакто на територията на селото се построява подобен огромен комплекс, за който също би трябвало да бъде обезпечена вода.

Затворът към този момент е вързан за ВиК мрежата от 29 февруари с обособена партида, сподели кметът на селото Райко Цветков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР