Днес се очаква да станат ясни резултатите от повторните проби

...
Днес се очаква да станат ясни резултатите от повторните проби
Коментари Харесай

Водата в Перник е годна за пиене, бедственото положение остава за още месец

Днес се чака да станат ясни резултатите от повторните проби от водата в Перник. Първоначалните проби, взети от 13 пункта в града, не демонстрираха съществуване на бактерията Ешерихия коли. Водата е годна за питейно-битови цели.

От предходната седмица в Перник е в действие бедствено състояние поради рецесията с дефицита на вода. Вчера то беше удължено с още 30 дни. Въпреки настоящия режим и сега притокът в язовир Студена е по-малък от разхода.

На последното за годината съвещание на кабинета, на което всички министри регистрираха работата си през 2019-а, стана ясно, че министър-председателят Борисов предлага да се разиска уедряване на всички ВиК сдружения в едно държавно дружество. За решение на водната рецесия в Перник настояването на премиера е да се построи напълно нов тръбопровод.

Премиерът разяснява в елементи водната рецесия в Перник, като заяви, че ще се построи нов магистрален тръбопровод в града,тъй като остарелият не предстои на повсеместен ремонт.

Държавата ще финансира плана:

" Максимално бързо да изтеглим нов тръбопровод, с цел да понижим загубите. Там към този момент няма да може по него да се краде или да се злоупотребява. Надявам се Министерство на вътрешните работи да открият в идващите дни и да ги съобщи на прокурорите - тъй че да има отмъщение за тези, които не са си свършили работата ".

Борисов сложи задача на министрите да преценяват дали всички ВиК в страната да не се обединят в едно дружество:

" Така че - помислете. И да не ни почват да ни настъпват по този начин рецесии. Обединете ги, където би трябвало да интервенираме, по този начин мисля. Вие сте по-големи експерти, в случай че измислите нещо друго, ми предложете, само че това не може по този начин да бъде ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР