“Днес съм тук, воден от дълбокото си преклонение пред всички

...
“Днес съм тук, воден от дълбокото си преклонение пред всички
Коментари Харесай

Радев се преклони пред лекарите на фона на протестите на спешна помощ

“Днес съм тук, воден от дълбокото си поклонение пред всички вас. Вие, лекарите, сте посветили живота си на най-сложната сфера. Вие притежавате най-важните човешки полезности, тъй като без вас няма по какъв начин да се развива всяка друга социална сфера ".

Това съобщи президентът Румен Радев по време на церемонията по връчване на премията “Лекар на годината ” за 2022 година

“COVID пандемията ни сложи в обстановка да преосмислим своето здраве и отношение към нас самите ”, сподели още Радев и добави, че би трябвало да се работи повече по " Плана за възобновяване и резистентност ", защото има доста малко време за реализацията му.

“Трябва да имаме ясни правила, които да работят в интерес на жителите, да имаме нова инсталация, такава експедитивност, посредством която Бързата помощ да доближава до всеки човек. Трябва да се развие нова система за профилактика, диагностика и предварителна защита, с цел да не се прибягва до потребността от редица визити в лечебните заведения ”, сподели още Радев.

Изявлението му се случва на фона на всеобщи лекарски митинги в цялата страна.

Основна причина за недоволството са ниските заплати в бранша и изискванията на работа. В София демонстрацията стартира пред постройката на Българската национална банка. С шествие по жълтите павета, митингът се реалокира под прозорците на Народното събрание. При медиците слезе народен представител от парламентарната група на „ Възраждане ”. Демонстрацията прерасна в автошествие по основни столични булеварди.

„ Искаме повишение на нощния труд, на купоните за храна, категорията труд ”, сподели Дияна Желязкова, медицински фелдшер в Тополовград.

От профсъюз „ Защита ” обявиха, че са уговорени близо 10 милиона лв., с които да бъдат нараснали заплатите през идващите месеци. И били получили увещание за още 45 милиона в бюджета за 2023 година.

„ Да се надяваме, че най-малко тази работа ще свършат, в случай че не сформират държавно управление, в противоположен случай ще бъде обтегнат палатков лагер ”, съобщи Красимир Митов от синдиката.

В Русе, измежду сериозните проблеми за работещите в отдалечените от регионалния град филиали, е неналичието на превоз до работа. Както и нищожната сума за храна.

Медицинските лица във Видин настояват, че има сериозен дефицит на чиновници. Ако настояванията им не бъдат чути, са в подготвеност да разгласят и гладна стачка.

„ Уж дават коли за спешна помощ, само че това не са коли за спешна помощ, а модифицирани бусове за картофи и препарати, което няма нищо общо ”, съобщи доктор Емил Димитров.

Лекари и медицински сестри в Благоевград също желаеха незабавни промени. Заради сериозната липса на квалифицирани фрагменти в лечебното заведение работят голям брой пенсионери. Медиците предизвестяват - в случай че те се отдръпват, болничното заведение ще блокира.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР