Днес, с церемония по откриването и първо заседание на своя

...
Днес, с церемония по откриването и първо заседание на своя
Коментари Харесай

Европейският орган по труда започва работа

Днес, с гала по откриването и първо съвещание на своя директорски съвет, стартира активността си Европейският орган по труда. Това е две години, откакто концепцията за подобен орган беше оповестена от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в неговата тирада за положението на Съюза за 2017 година пред Европейския парламент.

Председателят Юнкер ще взе участие в церемонията по откриването в Брюксел, дружно с министър-председателя на Словакия, Петер Пелегрини, защото страните членки избраха Братислава като седалище на органа по труда. Заместник-председателите на Комисията Валдис Домбровскис и Марош Шефчович, комисар Мариан Тейсен и други посетители също ще участват.

Управителният съвет на органа по труда се състои от представители на страните членки, Комисията, обществените сътрудници на нивото на Европейски Съюз, Европейския парламент, както и наблюдаващи от Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария и други организации на Европейски Съюз в региона на заетостта и обществените въпроси. На 17 октомври те ще се срещнат за първи път и ще одобряват нужните решения, с цел да може органът по труда да проработи, както и ще споделят своите отзиви по отношение на началната работна стратегия.

Европейският орган по труда има следните цели:
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР