Днес разговаряме с депутата на СДС-Варна доц. д-р инж. Медиха

...
Днес разговаряме с депутата на СДС-Варна доц. д-р инж. Медиха
Коментари Харесай

Доц. Медиха Хамза: Вече пътуваме свободно в Европа, време е доходите да станат европейски

Днес беседваме с депутата на СДС-Варна доцент доктор инж. Медиха Хамза, претендент за общински консултант на Местни избори 2023.

Доц. Хамза е известна на варненската общност, като общински консултант, ръководител на ПК " Социални действия и жилищна политика " към локалния парламент на Варна, учител в два от влиятелните университети в морската столица. Настоящ депутат в 49-тото Народно заседание, излъчен от СДС-Варна. Дългогодишен читалищен активист, сегашен член на читалищното настоятелство на НЧ " Просвета-1927 " в Аспарухово.



Ето какво сподели тя за ДНЕС+:

- Защо решихте да се кандидатирате за общински консултант в листата на СДС-Варна?

Целите и идеологията на Съюз на демократичните сили Варна са главната причина да се кандидатирам за общински консултант в листата на СДС- Варна. Била съм общински консултант във Варна и доста добре зная по какъв начин с идеология, неизменност и непримиримост СДС- Варна отстоява и осъществя своите визии за развиването на града ни. За СДС- Варна политиките в обществената сфера, образованието и опазването на здравето са базово определящи за жителите на града ни.

В програмата ни за Местните избори 2023, са заложени цели, като основаване на условия за превъзмогване на демографската рецесия посредством безвъзмездни инвитро процедури, еднократна финансова помощ за всяко новородено дете в Община Варна и строителство на общински жилища. Увеличаването на безплатните инвитро процедури и еднократната финансова помощ са ограничения, които могат да бъдат заложени в бюджета на община Варна и да бъдат осъществени в най-кратки периоди. Строителството на общински жилища за младите фамилии изисква по-дълъг интервал от време за реализация, само че би трябвало да се заложи като приоритет. Варна е град с доста младежи, които се образоват в шест висши образователни заведения на територията на града ни. Затова и всеки лев вложен в обучение, опазване на здравето и икономическо развиване ще задържи младежите тук.

- Какъв би бил Вашият принос за развиването на Варна? В кои области ще насочите напъните си?

Това, което мога да дам като принос за развиването на града ни е учредено на насъбраните познания и умения през годините ми като учител във висшето обучение и работата ми в публичната сфера като общински консултант. Усилията ми ще бъдат ориентирани в областта на образованието, обществените действия, опазването на здравето и читалищната активност.



- Какво отличава политиката на Съюз на демократичните сили от останалите партии в дясното политическо пространство?

Съюз на демократичните сили значи дясна политика учредена на дългогодишните полезности на народа ни като жанр и семейство, обичаи и родолюбие. Съюз на демократичните сили е партия с най дългогодишна история в дясното пространство и е потвърдила, че може да ръководи, да взема и да осъществя стратегически цели за България. Днес ние сме част от Европейския съюз и това бе стратегическа цел на Съюз на демократичните сили, която бе осъществена. Към днешният ден, когато всички ние можем да пътуваме, работим и живеем отвън рамките на България, целите, които Съюз на демократичните сили слага са свързани с демографската рецесия и приходите на хората в България.



Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР