Треньорът на Левски Николай Костов е работил с големи имена

...
Треньорът на Левски Николай Костов е работил с големи имена
Коментари Харесай

Когато Николай Костов откри голяма звезда за световния футбол

Треньорът на Левски Николай Костов е работил с огромни имена във футбола по време на треньорската си кариера в чужбина.

Едно от тези имена е футболистът на Интер Хенрих Мхитарян, като точно Костов е индивидът, който го набелязва в Пюник и упорства за привличането му в Металург Донецк. Това разкри преди години президентът на арменския клуб.
 Иван Иванов: Отказах на Мъри Стоилов и Левски
Иван Иванов: Отказах на Мъри Стоилов и Левски

Ето детайлности

" Костов от дълго време искаше Мхитарян "

" Хенрих остави доста положително усещане в приятелския мач с Донецкстал. Всички видяха, че той е доста образован футболист. Треньорът на Металург Николай Костов също беше удовлетворен. Именно по негова молба беше притеглен Мхитарян. Той от дълго време искаше да го вземе в Металург ", показа Саркис Исраелян.

Най-младият капитан в историята

Арменецът натрупа много мачове при Костов, който даже го направи капитан на тима, макар че бе 21-годишен. Това го прави най-младия капитан в историята на украинския клуб.

" Нашият ментор разгласи, че от през днешния ден функционалността на капитан е предоставена на мен. Мисля, че Николай Костов ми има цялостно доверие и съм убеден, че мога да поведа играчите на отбора. Ще положа оптимални старания, с цел да оправдая доверието, което ми оказаха ", споделя тогава халфът.

Любопитен роман и хвалба от играча за Костов

Мхитарян ще се изкаже след това ласкаво за настоящия треньор на " сините ", когато е запитан какви са методите на работа на Костов.

" Всеки треньор има собствен жанр и Костов не прави изключение. Ако си спомняте, предходната година имахме рецесия с нападателите, които един по един отиваха в лазарета. Треньорът не се обърка и пусна опорен халф в офанзива. Това не накърни атакуващия капацитет на Металург. Продължихме да вкарваме и да печелим точки ", изясни футболистът през 2010 година.

Играта на Мхитарян при Костов прави усещане на гранда Шахтьор (Донецк) и в Украйна настояват, че след един мач на Металург в шампионата българският треньор е отвел арменеца встрани и му е прошепнал: " След половин час Мирча Луческу ще бъде тук.
 Левски поздрави своите последователи с Възкресение Христово
Левски поздрави своите последователи с Възкресение Христово

Ето какво написаха " сините "

Шахтьор дава 7 милиона и половина в долари за теб ". По това време претенденти за играча са били Тотнъм и Вердер Бремен.

Впоследствие Хенрих ще играе за Борусия Дортмунд, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Рома, след което дебаркира в Интер. Печелил е Суперкупата на Германия, Къмюнити Шийлд, Купата на Лигата, Лига Европа, Лига на конференциите, купата, Купата и Суперкупата на Италия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР