В резултат на недоглеждане от страна на германското командване в

...
В резултат на недоглеждане от страна на германското командване в
Коментари Харесай

Хиляди тайни срещи на Бундесвера са публикувани в интернет от недоглеждане

В резултат на недовиждане от страна на немското командване в общественото пространство в продължение на месеци са били оповестени записи на хиляди секрети видеосрещи на Бундесвера.

Причината за това е сериозна неточност в настройките за дискретност, поради която всеки ползвател на интернет е могъл да има достъп до поверителните материали в продължение на няколко месеца.

Част от записите, оповестени в мрежата, са били маркирани като „ поверителни “, съобщи . Разследване на немската медия откри, че в някои онлайн съвещания липсва отбрана с ключова дума. Това значи, че те могат да бъдат налични за всеки интернет-потребител с едно кликване.

Пробивът в сигурността е открит едвам на 3 май от ИТ експерти от асоциацията Netzgrünung. Проблемът е в платформата Webex на Бундесвера, която немската федерална работа за осведомителна сигурност (BSI) утвърди за потребление през 2019 година Платформата до неотдавна се считаше за изключително сигурна и през нея се водиха диалози на равнище „ секретно “.

Изтичането на поверителни данни на Бундесвера нанася огромни вреди на репутацията на немската войска, разяснява английският Express.

Според немската медия Focus не е изключено точно по този начин съветските спецслужби да са прехванали диалога сред висши офицери от Бундесвера за евентуалното потребление на немски ракети Taurus с огромен обхват за офанзива против Кримския мост. От диалога излиза наяве, че английски експерти са на място в Украйна и оказват помощ на украинците за удари с английските ракети Storm Shadow по цели в Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР