Днес продължават преговорите за съставяне на правителство с третия мандат.Очакваме

...
Днес продължават преговорите за съставяне на правителство с третия мандат.Очакваме
Коментари Харесай

Преговори ден втори: БСП иска да върне ИТН в коалицията

Днес не престават договарянията за сформиране на държавно управление с третия мандат.

Очакваме се в 14 часа Българска социалистическа партия да организира диалози с " ИТН " в Народното събрание. Основната цел на левицата е да върне Има Такъв Народ в ръководещата коалиция, с цел да се обезпечи нужното парламентарно болшинство и по този начин да се избегнат следващите предварителни избори.

Вчера Любомир Каримански от Има Такъв Народ съобщи пред публицисти в Народно събрание, че ще участват на диалозите и главната им цел е правенето на явен управнически проект. Той добави, че Има Такъв Народ имат подготвени оферти за управническата стратегия, контрактувана преди две седмици сред Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България.

Той сподели още, че настояването им Асен Василев и Кирил Петков да излязат от изпълнителната власт към този момент не важи. По думите му политиките са по-важни от структурата.

Вчера левицата организира половинчасови съвещания с най-голямата парламентарна група – тази на " Продължаваме промяната ".

Постигнато бе единодушие за приемане на програмата на досегашния кабинет.

Условието на Политическа партия за присъединяване в кабинет с мандата на Българска социалистическа партия е да предлагат за министър председател вицепремиерът Асен Василев, който съобщи след срещата:

" Това, което се разбрахме, е, че ще използваме към този момент направената стратегия за диалозите оттук насетне. Единственото изискване, което ние поставихме, е да сме сигурни, че има работещо антикорупционно болшинство в Народното събрание, което да се потвърди като по време на договарянията се одобри Закона за КПКОНПИ и се избере господин Рашков (Бойко Рашков – б.р.) за началник на Комисията за противопоставяне на корупцията ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР