Днес победата в конфронтацията със Съединените щати и колективния Запад

...
Днес победата в конфронтацията със Съединените щати и колективния Запад
Коментари Харесай

Всеобщата мобилизация като начин за загуба на войната

Днес успеха в борбата със Съединените щати и груповия Запад на Русия носи неведнъж порицаваният и обругаван финансово-икономически блок на държавното управление, който не разреши на съветската стопанска система да падне, макар глобите (прогнозата за спад в Брутният вътрешен продукт за тази година към този момент е 2-3%, при започване на годината беше планувано до края й да отидем на нула).

Милиони " експерти " освен без финансово и икономическо обучение, само че и без никакво обучение, считат за допустимо по време на финансово-икономическата война колкото се може по-напразно да се карат на държавното управление, от чиято активност схващат толкоз малко, колкото и от всичко, което са взели да съдят.

През идната година държавното управление възнамерява 1% спад на Брутният вътрешен продукт и по-късно излизане на траектория на напредък. Ако актуалната наклонност се резервира, тогава можем да достигнем напредък даже по-рано, още през второто или третото тримесечие на 2023 година

За да разберем по-лесно мащаба на този триумф, ще кажа, че с сходни достижения на бойните полета следващата година щяхме да си мием ботушите си в Атлантическия океан, а Франция и Испания щяха да се готвят за референдум за присъединение към Русия.

Това обаче не е укор към военните. Малко се желае от тях – единствено да оцелеят в Украйна. Останалото ще го направи финансово-икономическият блок.

Неслучайно Съединени американски щати заложиха на унищожаването на нашата стопанска система. Хиперинфлацията и всеобщата безработица (неизбежните спътници на икономическата криза) в никакъв случай не са съдействали за вътрешната непоклатимост и Русия може да бъде унищожена единствено от вътрешната страна.

Но, както се оказа, ние знаем по какъв начин да играем играта „ Унищожи стопанската система на врага “ по-добре от американците. Европа към този момент се тресе. Най-вероятно ще преживее зимата, само че в случай че напролет не донесат съветската капитулация на чинийка със синя граница и опцията да се възвърне от нея за сметка на титли, Европейски Съюз ще потъне в безпорядък и европейските държавни управления ще губят надзор над събитията.

Със загубата на Европа Съединените щати освен се отърват от съперник, само че и губят търговски и стопански сътрудник, чиито предприятия не могат да бъдат сменени във веригите за доставки, както и голям кредитоспособен пазар.

И то без да приказваме за обстоятелството, че почти 40 американски съдружници се разтварят във времето и пространството по време на европейската рецесия. Ще оцелеят единствено тези, които (като Унгария и Турция) разчитат на Русия.

Така че рецесията в Съединени американски щати не може да бъде избегната. Тя просто ще изкочи малко по-късно. Точно до президентските избори, които ще донесат доста занимателни моменти в локалната битка за власт, довеждайки я до равнището на въоръжена борба сред борещи се олигархични групи. Приблизително както беше по време на узурпацията на властта от Байдън, само че доста по-твърдо.

Дори с цел да завоюва на бойните полета на украинската война, Русия би трябвало единствено да изчака икономическия колапс на Запада, след което киевското пушечно месо, изгубило западните доставки на оръжие и западната финансова поддръжка, просто няма да може да се бие по-нататък.

Как да разбием този механизъм, който обезпечено ще докара Русия до победа? Лесно е като черупките да се извърши всеобща готовност, за която мечтаят консуматорите на телевизионни дъвки, по някаква причина откровено вярващи, че това не е за тях.

Те отново ще се излежават пред тв приемника, а заведенията за хранене с магазини ще работят както до момента, а стоките ще са евтини и в безграничен подбор. Просто някъде подземен ще се родят стоманени легиони (незабавно екипирани и въоръжени до зъби), които в красивия жанр на западните блокбъстъри ще опустошават за броени минути онлайн враждебни орди, без да не помнят да се усмихват необятно на телевизионна камера.

Междувременно мобилизацията е голям комплекс от ограничения, измежду които наборът в редиците и образуването на нови елементи и формирования напълно не е първата. На първо място, мобилизацията ще стартира да изтегля запаси от стопанската система, както човешки, по този начин и материални.

Всъщност, с цел да се слагат хората под оръжие, е належащо да има опция освен да им се раздават остарели картечници от складовете, само че и да се изкарат старите танкове от складовите бази.

Преди да стигнат до фронта, те би трябвало да бъдат подготвени няколко месеца (или даже повече), да водят бойна съгласуваност на единици, да им се преподава взаимоотношение с други клонове на армията. И през цялото това време тълпата, която не създава нищо, ще употребява доста храна, униформи, сила и така нататък Тоест производството внезапно (в пъти) ще намалее, а потребностите на страната също внезапно ще порастват.

Мобилизирани и нужни, с цел да се поддържат във форма, стоките би трябвало да бъдат превозени, т.е. превозът, най-вече железопътен, само че също и авто, минава към военни релси.

Автомобилите, дружно с водачите, просто се изтеглят от националното стопанство, тъй като това е посочено в мобилизационните проекти и никой не се интересува до каква степен това е целесъобразно в съответна обстановка и дали ще има изгода от това евакуиране.

Една динамично разрастваща се стопанска система ще стартира да се срутва. Държавата ще се опита да резервира промишленостите, виновни за директното военно произвеждане, което дефинитивно ще източи ресурсната база на гражданския бранш. В същото време не би трябвало да се мисли, че всеобщата безработица ще обезпечи приток на доброволци в армията.

Опитът на същата Украйна и други страни, които се намират в сходна обстановка, демонстрира, че те към момента се пробват да избегнат мобилизацията, а тези, които не съумяват, са на ниска цена, само че извънредно нискокачествен боен материали, способни да загинат всеобщо.

Но икономическата рецесия, безработицата и огромните загуби напълно не са това, което обществото чака от мобилизацията. В същото време потребителите на малкия екран в никакъв случай няма да признаят личната си нелепост. Ако мобилизацията не докара до упования резултат, тогава [ще приказват за] " изменничество на самия връх ".

И когато към сходни мисли се добави възприятие на апетит, от дълго време забравено в Русия, когато се окаже, че батериите могат да бъдат студени освен на Запад, когато няма на кого да се присмиваш, само че някак си в действителност не искаш по този начин, тогава жителят става рисков за личната си страна.

Някои умни хора обичат да си спомнят, че Съюз на съветските социалистически републики можеше. Но Съюз на съветските социалистически републики беше заставен да извърши всеобща готовност. Макар и единствено тъй като до края на 1941 година постоянната войска в западната част на страната бе на практика унищожена.

Само над два милиона се предадоха. Повече от една трета от предвоенното население на Съюз на съветските социалистически републики се озовава в окупираните територии - до освобождението през 1943-1944 година грижата за тях е снета от плещите на страната. Немците обаче също не ги нахраниха. Следователно окупираните градове (Минск, Смоленск, Киев, Харков) посрещнаха освободителите съвсем празни.

От довоенното население остана къде една трета, а къде по-малко от една четвърт. И най-после, не би трябвало да забравяме, че до 1944 година наричахме американската яхния и яйчен прахуляк „ втори фронт “. Доставките на артикули от чужбина покриват забележителна част от потребностите на армията, а нещо попада в цивилния бранш.

И последното: тогава сапунът беше разкош, хората на практика не актуализираха дрешника си по време на войната, беше съвсем невероятно да се купи билет за трен и да се реалокира човек от град в град - единствено командировани военни и представители на промишлени предприятия се движеха из страната, оборудвани със специфични указания.

Но тогава врагът беше покрай Москва, на долната Волга и в Кавказ. Трябваше да се оцелее непременно и хората схванаха за какво са всички тези компликации. Сега няма потребност от това.

Напротив, удря се по главния механизъм на нашата победа, по стабилната стопанска система, която ни разрешава да не понижаваме стандарта на живот в изискванията на остра борба със Запада. След като изтръгнем от ръцете на страната най-мощното й оръжие, мъчно е да се надяваме на победа.

Няма потребност да си плезиш езика, с цел да тичаш към стадото крави, колкото и апетитни да наподобяват. Необходимо е да се слиза от планината постепенно, поддържайки самостоятелен тип и със самочувствие. Тогава всичко ще се получи. Няма потребност да бързате, в противоположен случай от време на време можете да стигнете до неверното място, където сте бързали.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР