Днес по искане на Окръжна прокуратура – Враца съдът взе

...
Днес по искане на Окръжна прокуратура – Враца съдът взе
Коментари Харесай

Оставиха в ареста дилъра, чиято нарколаборатория бе разбита във Враца

Днес по искане на Окръжна прокуратура – Враца съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Д.Д. (на 24 години), упрекнат за държане на наркотични субстанции за разпространяване - закононарушение по член 354а, алинея 1, изр. 1, предл. 4 от Наказателен кодекс.
На 19 май полицейските чиновници са подхванали дейности за инспекция на постъпил сигнал за владение на наркотични субстанции.
За случая тогава писа още веднъж единствено медията ни.



На ул. „ Вежен “ във Враца те са открили Д.Д., който им е декларирал, че в носения от него найлонов плик има наркотични субстанции. При претършуване са били конфискувани към 2 кг амфетамин, към 1 кг „ чай за пушене “ и нетретиран подобен.
В употребения от Д.Д. апартамент са били открити и конфискувани голям брой субстанции - прахообразни, под формата на бучки, кристалообразни, хапчета, суха листна маса. За тях той е декларирал, че съставляват разнообразни опиати – амфетамин, метамфетамин, есктази, канабис, синтетични опиати.
От жилището са били конфискувани голям брой движимости и предмети - чаши, чук, лъжици, легени, купи, везни, машина за вакумиране, като по някои от тях е имало останки от прахообразно вещество.
По време на обиск у Д.Д. са били открити сгъвки, съдържащи бяло прахообразно вещество и кристали.



Пред полицейските чиновници той е декларирал, че откритите субстанции в жилището са негови и ги подготвял за продажба.
В магазин на ул. „ Втори юни “ във Враца, употребен от Д.Д., са били открити и конфискувани сгъвки и плик, съдържащи бяло вещество на бучки и прахуляк, както и бяла твърда буца.
В един от употребените от него коли е бил открит пакет с жълто прахообразно вещество с надпис на етикета „ adb-Butinaca ”.
В хода на следствието са събрани доказателства за виновността на Д.Д. За незаконното действие, в осъществяването на което е упрекнат, законът планува наказване от две до осем години „ отнемане от независимост “.
Обвиняемият не е осъждан, само че комуникира с престъпно проявени лица. Употребява алкохол и наркотични субстанции. Не се употребява с положително име в квартала където живее.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР