Днес по искане на Китай и Обединените арабски емирства Съветът

...
Днес по искане на Китай и Обединените арабски емирства Съветът
Коментари Харесай

Китай и ОАЕ съвместно призовават за спешно прекратяване на огъня между Палестина и Израел

Днес по искане на Китай и Обединените арабски емирства Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира незабавни закрити съвещания по отношение на обстановката на палестинско-израелския спор. Джан Дзюн, непрекъснатият представител на Китай в Организация на обединените нации, водеше съвещанието като ротационен ръководител на организацията този месец.

След съвещанието Джан Дзюн и Лана Заки Нусейбех, представител на Обединените арабски емирства в Организация на обединените нации, споделиха пред репортерите, че са съществено загрижени за продължаващите офанзиви на Израел против цивилни уреди като лечебни заведения, бежански лагери, учебни заведения и организации на Организация на обединените нации в линията Газа. „ Изправен пред пагубната обстановка, Съветът за сигурност би трябвало да работи незабавно и да одобри смислени и изпълними резолюции. “

„ Призоваваме за незабавно филантропично преустановяване на огъня. Призоваваме всички страни да подхващат ограничения за преустановяване на военните дейности и ефикасна отбрана на цивилните. Трябва да се изиска от всички страни, участващи в спора, да подсигуряват доставките на съществени артикули и услуги на цивилните в Газа “, обявиха още те.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР