Днес парламентът има своето редовно пленарно заседание. То започна с

...
Днес парламентът има своето редовно пленарно заседание. То започна с
Коментари Харесай

Депутатите се заеха с промени в Закона за пощенските услуги

Днес Народното събрание има своето постоянно пленарно съвещание. То стартира с нажежени реплики и искане за явяване на министър-председателят да пристигна на съвещанието на парламент, съобщи Новини.бг.

От ГЕРБ-СДС желаеха отговор от министър-председателя какво постанова оповестяването на изключително състояние: „ Корнелия Нинова сподели, че желае да задейства член 36 от Договор за Европейския съюз и да спре износа. Моля да обмислите нашето предпочитание и да поканите министър-председателя да изясни. Това решение значи никой вложител да не пристигна в България “.Костадин Ангелов напомни, че в Българската конституция няма разбиране „ форсмажор “: „ В момента стартират лечебните заведения да мислят, че няма да имат доставки на О2. Това значи да се сложи под риск живота на пациентите. Без да е оповестена война в България желанието на държавното управление е да разгласи такава комерсиална война, която да сложи под риск живота на българските пациенти “.

След това депутатите се заеха с промени в Закона за пощенските услуги. Промените, които ръководещите оферират е изваждането на „ Български пощи “ от Министерството на превоза и известията и прекосяването му към ресора на вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова, което всъщност съставлява прекачване на „ Български пощи “ към Министерски съвет.

Халил Летифов разкритикува препоръчаните промени, тъй като те са за да обслужат министъра на превоза и известията Николай Събев.

Думата взе и Никола Димитров от „ Възраждане “, който също имаше рецензии към препоръчаните промени: „ Разбирам смяната. Ако следваме тази логичност, за какво не махнем и пътищата от Министерство на регионалното развитие. Защо да не махнем и БДЖ от транспортното министерство? Ние няма да подкрепим законопроекта. Ако господин Събев не е подобаващ за това министерство по-добре да махнем него, а не „ Български пощи “ от Министерството на известията “.

Цончо Ганев от „ Възраждане “ също изрази мнение, че е срещу: „ Вие не давате причини за какво го променяте. Както в КЕВР – махнахте двама индивида, с цел да понижим разноските. И в този момент местите нещо към вицепремиер, който не прави нищо по през целия ден “.

Думата взе и Христо Гаджев: „ Цялата концепция да законопроекта е да се избегне спора на ползи на Николай Събев. Обяснете ми в този момент обаче по какъв начин ще се избегне търговията с въздействие.

Сериозна рецензия изрази и Радомир Чолаков: „ Иманентен интерес на всеки частен бизнес е да отстрани конкуренцията от страната. Няма предприемач в областта на пощите, който да не желае „ Български пощи “ да бъдат премахнати. Извеждайки пощите от МТС, а министър Събев има персонален интерес пощите да бъдат премахнати, и поставяйки ги към Министерски съвет, то това е единствено слагане на смокинов лист. Г-н Събев е добър управител и в случай че политиката по пощите остане при него, ние можем да разчитаме, че той има знанията да ръководи, само че ще има и срама да не ликвидира „ Български пощи “, което е неговият персонален интерес. Обмислете това предложение: дали не е по-добре да знаем, че господин Събев е в спор на ползи и да не разбутаме къщата, с цел да основан илюзията, че няма спор на ползи и да залагаме мини, които ще почнат да горят “. Той беше безапелационен, че пощите построяват страната.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР