Днес отбелязваме световния ден на безопасността при работа. Работниците на

...
Днес отбелязваме световния ден на безопасността при работа. Работниците на
Коментари Харесай

Спазват ли се изискванията за безопасност на строителните обекти?

Днес означаваме международния ден на сигурността при работа. Работниците на строителни обекти всеобщо не съблюдават условията за безвредни условия на труд. Повечето от строителните обекти са необезопасени не се употребяват и персоналните защитни средства,а това са най-честите нарушавания, които установяват от Инспекцията по труда в Благоевград при инспекции на обекти в региона.

Благоевград
 ​Отбелязваме международния ден на сигурността при работа ​Отбелязваме международния ден на сигурността при работа
На всеки 15 секунди в света умира един служащ при трудова акцидент или професионална болест. Миналата година в България при тежки трудови злополуки...

Близо 300 инспекции на строителни обекти са направили за една година от Инспекцията по труда в Благоевград. При тях са открити 1745 нарушавания, като в по-голямата си част те са свързани с нездравословните и безвредни условия на труд.
Славянка Симитчийска, шеф на Дирекция " Инспекция по труда ", Благоевград: От началото на годината единствено сме направили 56 инспекции, наложени са 14 акта на работодатели и служащи и всякога установяваме едни и същи нарушавания за жалост. В множеството случаи работодателят е обезпечил персоналните защитни средства на служащите, само че мъчно служащият се научава, че от това от време на време може да зависи неговият живот.
Въпреки че всяка заран служащите на строителните обекти минават инструктаж за безвреден труд, доста от тях не употребяват каски по време на работа.
Живко Качев, механик на строителен обект: Обяснява им се на момчетата да си носят каските, да си гледат в краката като се движат, има отвори по плочите, има кабели. След това към този момент държим също и на тяхната персонална отговорност.
Санкциите, които са планувани за работодателя при неспазване на изискванията за безвреден труд на работното място, са в размер от 1 500 до 15 000 лева За служащите санкциите са до 500 лева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР