Днес отбелязваме Джулай морнинг - по традиция хиляди хора посрещнаха

...
Днес отбелязваме Джулай морнинг - по традиция хиляди хора посрещнаха
Коментари Харесай

Хиляди посрещнаха слънцето на Джулай морнинг

Днес означаваме Джулай морнинг - по традиция хиляди хора посрещнаха слънцето на 1 юли. И тази година се събраха запалянковци за посрещането на Слънцето под звуците на именитата ария на " Юрая Хийп ". В Каварна честването на празника съответства с молебен за мощите на Св. Иван Рилски. Православната черква отбелязва през днешния ден и светите безсребреници Козма и Дамян.

Точно в 5.37 ч слънцето изгря над река Дунав в Тутракан. За трета поредна година на сцената се качи и именитият вокалист на " Юрая Хийп " Джон Лоутън, а неговото осъществяване на шлагера " Джулай морнинг " беше кулминационната точка на празника.

Заедно с Джон Лоутън на сцената пяха и музиканти от известни рок банди, измежду които и БТР, които сложиха началото на лятното си турне " Невидими стени ".

В Каварна избраха различен метод да посрещнат Джулай морнинг. Местните християни организираха литийно шествие, а по късно беше отслужен и молебен от отец Василий, в който се включиха миряни от други обитаеми места.
 Защо посрещаме Джулай морнинг? Защо посрещаме Джулай морнинг?
По традиция на 1 юли хиляди посрещат изгрева. На Джулай морнинг слънцето изгря тъкмо в 5 часа и 52 минути. „ Джулая “ е саморасъл за България заради ест...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР