Днес очакваме силни пориви на вятъра, като на места из

...
Днес очакваме силни пориви на вятъра, като на места из
Коментари Харесай

До часове: Идат бурни ветрове, повява хлад

Днес чакаме мощни пориви напразно, като тук-там из Дунавската низина и по Северното Черноморие ще доближат пориви до 70-80 км. в час. Това предизвестие за неделяния ден насочиха синоптиците от Meteo Balkans ( " Метео Балканс " ).

Ураганни стойности се чакат по високите върхове с надморска височина от над 2000 метра, като там даже ще прехвърчат и снежинки. Причината за мощния вятър е нахлуващ добре изразен леден атмосферен фронт.

Температурите у нас бързо ще се намалят

Времето през днешния ден ще е по-често с променлива облачност, като тук-там в Предбалкана и Черноморието ще превали дъжд. Навътре в Черно море поривите напразно също ще надминат 100 км. в час.

Времето в неделя

През деня в неделя, времето ще претърпи коренна смяна . До обяд облачността ще е раздрана, само че ще се вплътнява. След обяд и до среднощ от север, през нашата страна ще премине леден атмосферен фронт. Вятърът ще се усили и на доста места ще е мощен, от северозапад - с пориви до 70-80 км. в час, ще стартира и сензитивно намаляване на температурите. Валежи от дъжд чакаме над Средногорието, Централна и Източна България, като те ще са до среднощ и ще обзет и Югоизточна България. Над останалата част от страната вероятността от превалявания е по-малка.

Предупреждение за мощен вятър
Картата, която виждате, е основана на районния цифров модел SPM и демонстрира регионите, където ветровете ще са най-силни.


Жълт код – ще духа сдържан и мощен вятър. Поривите му ще доближават 50-70 км/ч.
Съвети при жълт код: бъдете деликатни за вероятни летящи във въздуха предмети, счупвания на клони и парчета.

Времето по Черноморието

През нощта против неделя ще доминира ясно време. През деня в неделя, времето по Черноморието ще претърпи коренна смяна. До обяд облачността ще е раздрана, само че след обяд тя бързо ще се усили. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, като чакаме поривите тук-там да надминат ат 70-80 км./час!. До края на денонощието ще стартират и превалявания от дъжд, като тук-там те ще са съпроводени от гръмотевична активност.

Очакваните оптимални температури на въздуха ще бъдат 24-25°С.

Температура на морската вода - 22°-23°С.

Вълнение на морето – 2-3 бала.

Времето в София

През нощта против неделя чакаме повече облаци, само че вероятността за превалявания е дребна. След среднощ облачността ще намалее до ясно време. Минималните температури ще се намалят - и ще са сред 8-9°С.

През деня в неделя, времето в столицата ще претърпи смяна. До обяд облачността ще е раздрана, само че ще се усилва. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а с него и температурите ще се намалят. Валежи са малко евентуални.

Времето в планините - Лоши условия за туризъм! Ще бъде прохладно!

През нощта против неделя ще доминира ясно време. До обяд времето по планините ще е слънчево, само че след обяд от север-северозапад ще стартира бързо нарастване на облачността. Валежи от дъжд се чакат в Рило-Родопският масив, Странджа и Сакар. Вятърът ще се усили до ураганни стойности, като тук-там поривите ще надминат 100 км. в час, ще стартира и намаляване на температурите.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 13°С, на 2000 метра - към 5°С.

Времето на Балканите

Очакваме утежняване на времето, като на доста места от северозапад на югоизток ще стартират превалявания от дъжд, като по-интензивни ще са явленията над Румъния, Източна България и Северозападна Турция. По студения фронт ще се образуват и гръмотевични стихии. Очакваме мощни ветрове по планините и към Черноморието. Застудяването няма да засегне прилежаща Гърция и там времето ще е слънчево и относително топло.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР