Потоп се изля над Плевен. За това сигнализираха зрители в

...
Потоп се изля над Плевен. За това сигнализираха зрители в
Коментари Харесай

Потоп с градушка удави Плевен, стихията връхлетя и други градове

Потоп се изля над Плевен. За това алармираха фенове в " Моята вест ". Бурята е почнала малко след 20 ч., а улиците са се трансформирали в реки. Стихията удари и други градове в страната, измежду които София, Лом, Козлодуй, Асеновград, Самоков, Ботевград и Разград.

Бурята е била съпроводена от мощен вятър. Голяма част от Плевен е без ток.

Областният шеф на Плевен Николай Абрашев сподели за Българска телеграфна агенция, че вода е заляла гаража на Областна администрация. Има паднали дървета в града и тук-там се работи по евакуиране на коли. Изстреляни са към 200 противоградни ракети от полигона при Долни Дъбник.

По информация от Община Плевен за Българска телеграфна агенция има подадени сигнали на горещия телефон на локалната администрация за закъсали коли в ниските елементи на града, подаден е и сигнал за наводнен хипермаркет. Всички сигнали се препращат към противопожарната работа, с цел да се предприеме отводняване.

Природното злополучие се вижда и на видеа, споделени на Фейсбук страницата на Meteo Bulgariа.



Освен бурята и мощния дъжд, за минути над Плевен се е изсипал и град, който достигнал размера на лешник. По-рано през днешния ден пороен дъжд с гръмотевици се изсипа и в София. Той бе съпроводен с градушка с размерите на грахово зърно. В квартал " Хаджи Димитър " е имало и наводняване на един от булевардите.


Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР