Днес обявихме персоналния състав на проектокабинета. Видяхте, че това е

...
Днес обявихме персоналния състав на проектокабинета. Видяхте, че това е
Коментари Харесай

Даниел Митов: Ще поканим официално за разговори Демократична България и Има такъв народ

 " Днес обявихме персоналния състав на проектокабинета. Видяхте, че това е амалгама сред последователност и опит, от една страна, а от друга – обновяване. Хора с ясни биографии, с добра професионална подготовка, които са подготвени от първия ден от стъпването в служба, в случай че бъде признат този състав на кабинета, да влязат в функциите си, тъй че да можем да се оправим както с пандемичната рецесия, по този начин и да предложим ограничения за икономическо възобновяване ".

Това сподели претендентът за министър председател, откакто ГЕРБ-СДС получиха проучвателния мандат за съставянето на държавно управление от президента.

Той осведоми, че първо ще търсят поддръжка от парламентарните групи и партиите, които стоят идеологически най-близо до тях.

" Ще стартираме с " Демократична България “, ще ги поканим публично за съвещания. Оттам насетне към този момент зависи от тях дали ще се отзоват “, сподели Митов.

От " Демократична България “ обаче обявиха, че няма да поддържат ГЕРБ и в тази връзка изясни, че те ще бъдат публично поканени и тогава към този момент ще има и формален отговор от тях.

Митов изрази вяра, че в българския парламент може да се възвърне " естественото държавническо говорене ".

" Казвали сме неведнъж, че акцията отмина и сега сме в интервал, в който би трябвало да се работи. Държавата има потребност от постоянен кабинет и то бързо “, добави претендентът за министър председател.

От ГЕРБ-СДС ще поканят на публични диалози и групата на " ИТН “ и ще се опитат съществено да обмислят разновидности за това какъв кабинет може да се сформира.

посочи, че до момента не са водени неофициални диалози с нито една партия по отношение на поддръжката за кабинета. Той бе безапелационен, че няма да търсят поддръжката на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Митов сподели още, че няма да бавят ненужно процедурата: " Ако установим, че няма късмет нашият проектокабинет да бъде подсилен, оттова нататък ще взимаме решение в оптимално къси периоди. "

Преодоляването на пандемичната рецесия остава първи и главен приоритет за ГЕРБ-СДС. Следва проект за икономическо възобновяване на страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР