Днес на извънредното заседание на Столичния общински съвет министърът на

...
Днес на извънредното заседание на Столичния общински съвет министърът на
Коментари Харесай

Георги Георгиев: 200 полицаи повече ще контролират движението в София

„ Днес на изключителното съвещание на Столичния общински съвет министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев ни увери, че от 9 юни още 200 служители на реда в 50 патрулни екипа ще управляват придвижването по улиците на София. Това е доста добра вест за всички нас, 2 млн. жители на Столична община. “

Това разгласи ръководителят на СОС Георги Георгиев след изключителна сесия, на която бе изслушан вътрешният министър Иван Демерджиев за подхванатите от Министерство на вътрешните работи и планувани ограничения за пътна сигурност на територията на София.

Повод за изключителното съвещание бе злополуката в нощта на 8 май в столицата, при която починаха двама младежи, пешеходци. Задържаният водач Адриан Антонов, с негативна проба за алкохол и опиати, остава в ареста. Той е упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност.

„ От юли предходната година упорствам за нарастване на екипите и патрулите на Пътна полиция и слагането на стационарни камери за скорост в София “, напомни през днешния ден Георги Георгиев.

И добави, че Столичната община ще купи още камери за скорост, които ще подари на „ Пътна полиция “, с цел да се усили контролът по пътищата. Георгиев от дълго време признава, че полицията в София е с извънредно стеснен потенциал - 15 патрулни автомобила би трябвало да се грижат за цялата столична община, освен за града, а уличната мрежа в София е дълга 4000 км.

„ Заедно с сътрудниците ми депутати от ГЕРБ-СДС подготвихме и внесохме законопроект, с който ще се даде цялостен достъп на Пътна полиция до всички камери за ръководство на трафика на всичките 265 български общини, с цел да могат да бъдат глобяват нарушителите “, сподели още ръководителят на СОС.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР