Днес Конституционният съд (КС) беше на практика поруган, коментира пред

...
Днес Конституционният съд (КС) беше на практика поруган, коментира пред
Коментари Харесай

Костадинов: Конституционният съд беше поруган

Днес Конституционният съд (КС) беше на процедура осквернен, разяснява пред публицисти в Народното събрание водачът на „ “ след като Народното заседание избра Борислав Белазелков и Десислава Атанасова за членове на Конституционен съд от квотата на Народното събрание. По думите на Костадинов до момента е имало една единствена останала институция в страната, която подсигурява конституционния ред в републиката, и това е бил Конституционният съд.   

Избират се хора, чиято цел е да узаконяват осъществени към този момент закононарушения в Народното събрание, сподели Костадинов и изясни, че заради тази причина от „ “ не са подкрепили Белазелков и Атанасова, които по думите му са политически оцветени, политизирани и противоречиви във връзка с техните професионални качества и умения. „ За следващ път в Народно заседание надви количеството над качеството “, добави Костадинов. От тук насетне за нас остава проблематично по какъв начин ще бъдат образувани бъдещите гласувания на Конституционен съд - на база персоналното разбиране на бъдещите съдии, на познанията им върху юридическата материя или на база на телефонния им справочник и кой им звъни от него, разяснява водачът на „ “. 

По мотив промяната на ръководителя на Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия Костадинов сподели, че това е съгласно правилника на Народното събрание, съгласно който управлението се сменя на всеки шест месеца. " Не съм чул какво тъкмо е споделил лицето Пеевски, те могат да създадат безусловно всичко, както е добре известно ", посочи той. Ние от своя страна какво можем да създадем - можем да жалим в Конституционен съд, само че от през днешния ден нататък ние се съмняваме в неговата правомерност и безпристрастност, добави той. По думите му държавното управление няма да изкара тази година, само че хората, които са „ внедрени “ в Конституционен съд, ще бъдат там години наред. 

По мотив разменени реплики в пленарна зала Костадинов изясни, че от „ “ са защитили Тошко Йорданов  Тошко Йорданов Тошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 година от Има Такъв Народ, тъй като е отправял обидни думи към него. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР