Днес Кърджали отбеляза 105-ата годишнина от своето освобождение и присъединяването

...
Днес Кърджали отбеляза 105-ата годишнина от своето освобождение и присъединяването
Коментари Харесай

Днес Кърджали отбеляза 105-ата годишнина от своето освобождение

Днес Кърджали означи 105-ата годишнина от своето избавление и присъединението към българската страна. Въпреки упреците на политически сили за разцепление на празника, хората от града за следващ път демонстрираха своето поклонение пред българските войни, паднали за освобожданието на Родопите и честваха дружно.

Кърджали
 © Българска телеграфна агенция
Тържеството в Кърджали стартира с тържествена сесия на Общинския съвет. Точно там водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, което е и депутат от Кърджали насочи изострен укор, че ръководещата партия ГЕРБ се пробва да разедини хората в града като се базира на обстоятелството, че на преведената преди ден тържествена заря не е бил поканен нито един депутат от опозицията. Заместник-председателят на националното заседание Цвета Караянчева по-късно отговори, че зарята се организира от регионалния шеф и по традиция на нея не се канят народни представители.

Празнично шествие мина през централните улици на града. Близо 150 венци бяха положени пред паметника на Освободителите. Реч държа единствено кметът на Кърджали Хасан Азис. Той се опита да постави точка на всички мнения,появили се след изявата на политиците.
Хасан Азис, кмет на община Кърджали: Не са един и два случаите, когато всички сме се обединявали към хуманни и благородни дела. И сме успявали да си помогнем, без да се разделяме нито етнически, нито религиозно, нито обществено.
Тържествата продължиха с осъществявания на самодейни състава, а измежду гостите бяха делегации от Гърция, Румъния, Турция и даже представители на Донския казашки съюз от Русия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР