Днес излезе втората част от скандалното интервю на Кристиано Роналдо

...
Днес излезе втората част от скандалното интервю на Кристиано Роналдо
Коментари Харесай

Интервюто на Роналдо : В Юнайтед не ми позволяват да блесна, не знам дали ще остана

Днес излезе втората част от скандалното изявление на Кристиано Роналдо пред Пиърс Морган. В него португалецът продължи с откровенията си за това по какъв начин се усеща откогато се завърна на " Олд Трафорд ". Той показа, че в клуба " не му разрешават да блесне " и също по този начин съобщи, че не е сигурен дали ще остане там след Световното в Катар, само че сега не мисли за това. Той приказва и по доста други любопитни тематики.

Относно това дали за него парите са по-важни или съревнованието

" Разбира се върховете, адреналинът. Но дано бъдем почтени, в последните години футболът доста се промени. Той от ден на ден ми наподобява като бизнес. Понякога и Джорджина ми споделя: " Не разбирам за какво се държат с теб като с парче месо ". Аз и споделям: " Да, това е правилно ". Но това е част от бизнеса, а сега всичко е бизнес ".

За демонстративното овакантяване на " Олд Трафорд " преди края на мача с Тотнъм

" Честно казано скърбя за това. Може би или пък не, не знам. Трудно ми е да кажа на 100%, само че дано кажем, че скърбя, само че също по този начин се усещах предизвикан от треньора. Не може да ме пуска в игра за три минути. Съжалявам, не съм подобен състезател. Знам какво мога да дам на тима ".

За случилото се на мача с Райо Валекано

" Аз и още осем играчи си тръгнахме по-рано, само че те загатнаха единствено моето име... всички го направиха. Миналата година доста футболисти направиха същото. В този мач осем играчи го сториха, само че всички приказват единствено за черната овца, която съм аз. Напълно го разбирам. Добре, станалото-станало. Извиних се на треньора и за мен тази страница е затворена ".

За това дали се пробват да го изгонят от Юнайтед и за връзките му с Тен Хаг

" Останах с усещането, че той не разчита на мен, тъй като пропуснах предсезонната подготовка и би трябвало да очаквам своя късмет. Разбирам това. Но не виждам същото отношение към други играчи. Също по този начин разбирам, че когато поема нова работа, изключително в Манчестър Юнайтед, където ситуацията бе неприятно в последните години, евентуално има потребност да почисти къщата - дано го кажем по този начин. Но методът, по който подходиха, методът, по който бе пресилено от пресата, евентуално е поради неприятната връзка посред ни. В началото разбирах треньора, тъй като пропуснах предсезонната подготовка, тъй че няма да играя. Но също така се случиха и други неща, за които хората не знаят и няма да укривам, че емпатията на треньора не е добра. Честно. Той не ме почита, само че нещата са такива, каквито са. Може би това бе повода да напусна стадиона в мача с Тотнъм ".

За това, че не игра в дербито с Манчестър Сити

" Извинения, това са единствено извинения. Виждам доста неща, за които не желая да го подлагам на критика. Той може да има свое мнение за мен. Има право да избира играчите, които са най-подходящи за тима, почитам това, само че непрекъснато слушам извинения. Извиненията имат къси крайници и не може да се извиняваш непрекъснато. В това няма никакъв смисъл. Не искаш да ме пуснеш против Манчестър Сити в символ на почитание, само че по-късно искаш да вляза за три минути против Тотнъм, в това няма смисъл... Мисля, че той го направи преднамерено с цел да даде образец, че в националния тим или в някой различен клуб, в случай че треньор желае да ме пусне за 5 минути, когато някой е контузен или когато има потребност от мен, аз ще оказа помощ. Но тогава се усещах предизвикан, освен поради този мач, само че и поради нещата, които се случиха преди този момент ".

За изваждането му от групата за мача с Челси

" Смятам, че това беше тактика на клуба за реакция към мен. Бях доста, доста, доста, доста отчаян от връзката ми с Манчестър Юнайтед. Честно казано, в никакъв случай преди не съм имал проблем с различен клуб или различен треньор. А те ме наказаха за три дни, което считам, че бе доста. Това е срамно ".

За учудването на огромния му наследник откакто бе изваден от състава

" Спомням си по какъв начин се прибрах вкъщи и Кристиано ме погледна и ме попита: " Татко, няма ли да бъдеш на мача? ". Аз му отговорих " Не, тъй като от клуба ме наказаха за три дни ". Той се изсмя: " Как по този начин ще те санкционират, като ти си най-хубавият състезател в света? ". Аз му споделих: " Не, няма да играя, тъй като не съм се държал добре ". А той ме попита: " Как по този начин не си се държал добре? ". От една страна се усещах добре, тъй като бях по-спокоен, само че в това време бях и доста отчаян. Да, скърбя, извиних се, не съм съвършен, направих неточност. Но да ме накажете за три дни за това, считам, че е прекалено много. А по-късно раздухаха всичко в пресата, което още повече ме разочарова. Не ми казвайте, че най-хубавите играчи, тези които желаят всичко, основните футболисти, би трябвало да играят по три минути. Стига, това е недопустимо след всичко, което твърдяха преди този момент, че ме почитат. За мен това не е почитание, по тази причина направих нещото, за което скърбя. Извиних се на съотборниците си за обстановката, написах същото и в Инстаграм. Колегите ми знаят по какъв начин се усещах и се извиних, само че в това време не скърбя за нищо. Треньорът не сподели почитание към мен и по тази причина връзките ни са такива. Пред пресата споделя, че приказва с мен, бла, бла, бла, само че това са единствено думи за пред медиите, 100%. Ако ти не ме уважаваш, и аз няма да те почитам ".

Ще остане ли в Юнайтед след 1 януари

" Трудно ми е да кажа тъкмо в този момент, тъй като мисля главно за Световното състезание. Това евентуално ще е последното ми Световно, пето такова. Не знам какво ще стане по-късно, само че както постоянно съм казвал, почитателите вечно ще останат в сърцето ми. Надявам се те да са на моя страна, без значение дали ще се върна или не. Никой не е съвършен. Всички сме хора и минаваме през разнообразни епизоди. Аз съм човек и татко. Винаги ще си признавам грешките. Но сега ми е мъчно да кажа какво ще се случи след Световното. В момента мисля единствено за това и за националния тим на Португалия. Когато дойдох в Юнайтед, бях подготвен да оказвам помощ непрекъснато и за всичко. Да направя по този начин, че тимът да се конкурира с най-големите в света. Но това е мъчно, когато ти отсекат краката, не ти разрешават да блеснеш и не слушат препоръките ти. Смятам, че имам какво да съветвам клуба, тъй като трофеите са както самостоятелни, по този начин и групови. Мисля, че мога да оказа помощ доста, само че когато инфраструктурата не е добра... "

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР