Днес хората постоянно са атакувани от различните химикали и отрови,

...
Днес хората постоянно са атакувани от различните химикали и отрови,
Коментари Харесай

7 лесни начина за детокс на организма

Днес хората непрекъснато са атакувани от другите химикали и токсини, съдържащи се в храната, въздуха и водата. Системите в организма ни в допълнение се натоварват и действат затруднено от неправилния и нездравословен  избор на храни, неправилното им съчетание и подготвяне. В резултат от това постоянно могат да се следят признаците: спад на сила, главоболие, липса на централизация, чести настинки и алергии, болки в гърба, чупливи нокти, косопад и други

Едно от най-хубавите средства, посредством които всеки от нас може да поддържа положително здраве в заобикалящата ни все по-силно нечиста и токсична среда е детоксът на организма . Той е обвързван главно с елиминирането на отрови и остатъчни артикули, пречистването на червата, черния дроб, бъбреците, лимфната система, белия дроб, кръвта и кожата. Това са органите и човешките системи, които поддържат по този начин значимият алкално-киселинен баланс   в организма, всмукват нужните за тялото хранителни субстанции и вземат участие в детоксикацията на химикали и отрови от тялото. Чрез детокс на тези системи, вие ще възвърнете вашата сила и жизнеспособност, ще повиште имунитета си, ще сте по-концентрирани и ще подобрите цялостното здраве на организма ви.

Има разнообразни способи за детокс, които включват хранителни добавки, билки, клизми, пречистващо хранене. Екипът на Лечебен Център Vita Rama Ви показва 7 лесни метода за детокс на организма посредством хранене.

1.    Детокс растително хранене: 21 дни
Нека ежедневното Ви меню бъде извънредно и единствено от растителни храни, като 80% от тях са сурови.
То би трябвало да  включва: сокове, шейкове, смутита, плодове, зеленчуци, кълнове, салати, зеленчуци на пара, безглутенови зърнени харни, бобови храни, задоволително количество вода.
Консумирайте минимални количества сол и мазнини, като изключите изцяло всички типове зехтин, шарлан и други олиа.

Примерно меню за Детокс растително хранене
Сутрин: сокове и плодове или шейкове.
Обяд: плодове или шейкове.
Вечеря: салата + кълнове + задушени зеленчуци + зърнени безглутенови.

2.    Детокс сурово растително хранене: 7 – 21 дни
Нека ежедневното Ви меню бъде напълно от сурови храни. То би трябвало да включва: сокове, шейкове, смутита, плодове, зеленчуци, кълнове, салати, семена и ядки (до 30 грама дневно), както и задоволително количество вода. Консумирайте минимални количества сол и мазнини, като изключите изцяло всички типове зехтин, шарлан и други олиа.

Примерно меню за Детокс сурово растително хранене:
Сутрин: сокове и плодове или шейкове.
Обяд: плодове или шейкове.
Вечеря: салата + кълнове + семена или ядки (количество до 30 грама).

3.    Детокс сокове, плодове и зеленолистни зеленчуци: 7 – 21 дни
Нека ежедневното Ви меню бъде напълно от сурови плодове и зеленчуци: сокове, шейкове, смутита, плодове, зеленолистни зеленчуци и задоволително количество вода. Не би трябвало да консумирате сол и мазнини.

Примерно меню за Детокс сокове, плодове и зеленолистни зеленчуци:
Сутрин: сокове (плодове и зеленолистни зеленчуци), плодове или шейкове.
Обяд: плодове или шейкове (от плодове и зеленолистни зеленчуци).
Вечеря: Зеленолистна салата + полукисели или кисели плодове.

4.    Детокс плодове: 7 – 21 дни
Нека ежедневното Ви меню да включва многообразие от плодове и плодови шейкове, смутита – заран, обяд и вечер. Консумирайте плодовете моно – единствено 1 тип плод на банкет. Всички плодове би трябвало да са доста добре узрели и сладки.

Примерно меню за Детокс плодове:
Сутрин: плодове.
Обяд: плодове или плодови шейкове, смутита.
Вечеря: плодове или плодови шейкове, смутита.

5.    Моно плодов детокс: 7 – 14 дни
Нека ежедневното Ви меню да включва единствено 1 тип плод. След 20-ти май е най-подходящото време за моно плодов детокс на череши, които би трябвало да дъвчете доста усърдно. Има два метода за количеството плодове дневно, които могат да бъдат употребявани: или неограничени количества – до насищане, или до 2 кг. плод дневно.

Примерно меню за Моно плодов детокс:
Сутрин: 1 тип плод.
Обяд: 1 тип плод.
Вечеря: 1 тип плод.

6.    Детокс сокове: 7 – 10 дни
Нека ежедневното Ви меню включва сокове от плодове и зеленолистни зеленчуци.

Примерно меню за Детокс сокове:
Сутрин: сокове от плодове и зеленолистни зеленчуци. Пример: ябълки и зеленолистни.
Обяд: сокове единствено от плодове или плодове и зеленолистни зеленчуци. Пример: сок от портокали или сок от портокали и зеленолистни.
Вечеря: шейк от плод и зеленолистни зеленчуци. Пример: ягоди и зеленолистни.

7.    Воден детокс
Този тип детокс би трябвало да се практикува единствено под лекарско наблюдаване и/или под наблюдаване на експерти по лечебно недояждане и хранене.  

Детоксикацията от този тип е изцяло използвана и в домашни условия, в случай че се ползва за малко време – от 1 до 3 дни. Така ще се отстраняват обилни количества отрови от организма. Този тип на детокс е най-силното детоксикиращо средство за филтриране на всички ненужни отрови и химикали в тялото.
Количество вода дневно: до 2 литра топла вода, ние предлагаме изворна. Бъдете доста деликатни!

Примерно меню за Воден детокс:
Сутрин: вода.
Обяд: вода.
Вечеря: вода.

Важно: Изборът на детоксикиращ режим би трябвало да бъде съветван със експерт, който ще взема под внимание вашето самостоятелно здравословно положение и ще ви предложи или изготви ефикасен и нестресиращ организма хранителен детоксикиращ режим.

Инфо: https://vitarama.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР