Днес генерал майор професор д-р Венцислав Мутафчийски беше удостоен със

...
Днес генерал майор професор д-р Венцислав Мутафчийски беше удостоен със
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски получи звание Доктор Хонорис кауза

Днес военачалник майор професор доктор Венцислав Мутафчийски беше почетен със званието " Доктор Хонорис идея " на ВВМУ " Никола Вапцаров ".

Ген. Мутафчийски съобщи, че се усеща горделив от оказаната му чест. В момента ВВМУ е едно от най-иновативните учебни заведения в света, най-престижно в България.

Венцислав Мутафчийски: " Изключително благодарен съм, горделив, че преди няколко години намерихме общ език с ВВМУ и с Медицинския университет-Варна да създадем план, който ще остави дълбока диря във военната медицина. Вече 4-и курс имаме едни извънредно стимулирани младежи, които се захванаха с нелеката задача да учат 2 специалности на един път и да запълнят редовете на военните офицери. Преживяхме над 20 години демилитаризация. Сега е време да забележим почтени офицери. След всяка среща с тези младежи виждам, че този план е жертван на категоричен триумф. Тази компетентност се радва на все по-голям интерес ".

" Като учители имаме огромната отговорност и доста се веселя, че тези деца, нашето бъдеще, попадна в ръцете на такива ерудирани преподаватели. МУ във Варна е неповторим университет за България, който има отношение към бичове на съвремието като тероризма. Войната от дълго време не е това, което беше, и което сте гледали по филмите. Изключително съм задоволен от програмата, която в МУ-Варна се надгражда всяка година. Моята отговорност към тези младежи е да сбъднем техните стремежи, да им дадем всичко, което сме научили, да ги научим да мислят, да не заспиват до там, където са научили, да бъдат създатели ", разяснява Мурафчийски.

По думите му, военната медицина към този момент въобще не е оспорвана, а е одобрена със своите научни достижения.

" Нищожни са нещата от моята биография, спрямо това, което градим дружно със ВВМУ и МУ-Варна. Моето сърце е тук измежду вас! ", добави професрът.

От своя страна министърът на защитата Красимир Каракачанов сподели, че на поста във ВМА Мутафчийски е решил финансовите проблеми, с неговите мениджърски качества.

Дълги години армията изпитваше потребност от военни лекари, които могат да поемат обслужването на формированията. От направеното през последните няколко години... в вероятност бъдещите генерации ще берат плодовете, сподели Каракачанов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР