Днес Европейската комисия /ЕК/ съобщи, че възнамерява да предяви иск

...
Днес Европейската комисия /ЕК/ съобщи, че възнамерява да предяви иск
Коментари Харесай

ЕС ще съди Гърция за това, че не е преразгледала плановете си за защита от наводнения

Днес Европейската комисия /ЕК/ заяви, че има намерение да предяви иск пред най-висшия съд на Европейски Съюз против Гърция поради това, че не е преразгледала проектите си за ръководство на риска от наводнения – главен способ, посредством който страните от Европейски Съюз се приготвят против наводнения, заяви „ Reuters “.

Мярката е подхваната пет месеца откакто поройните дъждове в Гърция наводниха плодородната Тесалийска низина, като нанесоха тежки провали на посевите и добитъка и повдигнаха редица въпроси по отношение на способността на средиземноморската страна да се оправя с все по-променливия си климат.

Съгласно разпоредбите на Европейски Съюз страните членки би трябвало да актуализират един път на шест години своите проекти за справяне с наводненията – набор от ограничения, които имат за цел да им оказват помощ да понижат рисковете от наводненията за човешкия живот, околната среда и икономическите действия. Миналата година Европейска комисия публично е уведомила Гърция, че би трябвало да завърши проектите си в тази област, само че досега страната не е преразгледала, приела или докладвала проектите си за ръководство на риска от наводнения, гласи изказване на Комисията.

„ Европейската комисия смята, че досегашните старания на гръцките управляващи са били незадоволителни, заради което сезира Съда на Европейския съюз, “, се споделя още в изказването.

Гръцкото министерство на околната среда не пожела да отговори на молбата за коментар, отправена от „ Reuters “.

Миналия месец Комисията предяви иск и против България , Кипър , Испания , Ирландия , Малта , Португалия и Словакия , като повода още веднъж беше несъблюдение на съответните им отговорности за докладване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР