Днес е Световният ден на усмивката. Той се отбелязва всеки

...
Днес е Световният ден на усмивката. Той се отбелязва всеки
Коментари Харесай

Днес отбелязваме Световния ден на усмивката

Днес е Световният ден на усмивката. Той се отбелязва всеки първи петък на октомври и е отдаден на положителното въодушевление.

Символ на празника е усмихнато жълто лице-емотикон, което всички сме привикнали да виждаме съвсем на всички места. Основател на деня и емотикона е американският график Харви Бел. Той основал усмихнатото лице като част от рекламна акция през 1963.

Преди да почине през 2001 година, към този момент на прилична възраст, Харви Бел, дефинитивно определил своята задача - той виждал себе си като интернационален дипломат на щастието и измислил този празник - Международен ден на усмивката. Според Бел това би трябвало да бъде денят " отдаден на положителното въодушевление и положителните каузи " и да минава под мотото: " Направи положително. Помогни на някого да се усмихне ". Бел считал още, че това би трябвало да бъде ден, в който всеки да се усмихва и да подарява усмивки на близките. Датата е при започване на октомври, тъй като началото на есента несъмнено има потребност от повече усмивки.

Празникът на усмивката се отбелязва за първи път в американския град Уорчестър, щата Масачузетс на 1 октомври 1999 година Хиляди възпитаници от този град изготвят картички с усмихнатото лице, които изпращат на лечебни заведения и клиники. Това се трансформира в национално и интернационално водещо събитие на новинарските потоци, оповестяват от фондацията Worldsmileday. Специално за този ден пощенските служби на Съединени американски щати издават пощенска марка с усмихнатото лице, което се повтаря в чест на този ден и през идващите години.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР