Днес е починал един от символите на Ловеч – бай

...
Днес е починал един от символите на Ловеч – бай
Коментари Харесай

Ловеч потъна в мъка! Отиде си дядото с най-голяма усмивка СНИМКА

Днес е умрял един от знаците на Ловеч – бай Георги, оповестява lovech.eu. Десетилетия наред той посрещаше с привет всеки един гражданин и посетител на Града на люляците с пожелания за шанс и благополучие.

Никой обаче не знае на 100 % историята на дядо Късметко, както го назовават локалните. В града се описват разнообразни "легенди " за него. Според някои истории той е някогашен служащ от цех "Балкан ", като бил един от най-уважаваните строители. Човекът постоянно даже помагал на други хора в строителството без да желае пари.

Що се отнася до чадъра, който постоянно бе с него, никой не знаеше за какво и в слънце и в дъжд, той постоянно го носеше. Някои споделят, че му бил подарен от огромната му обич и го носи, с цел да резервира загатна за тази жена. Според друга версия обаче жена му умряла по време на стихия и това е метод тя да бъде постоянно с него.

Жителите на Ловеч постоянно са молили дядо Късметко да им попълни тото фиш, а децата да го допират, тъй като вярвали, че той носи шанс. Никой не го е виждал печален и озлобен.

Поклон пред светлата паметта му!



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР