Днес е първата копка на втора църква за столичния жилищен

...
Днес е първата копка на втора църква за столичния жилищен
Коментари Харесай

„Люлин“ ще има втори храм - „Св. Патриарх Евтимий Търновски“

Днес е първата копка на втора черква за столичния жилищен квартал „ Люлин “. Тя ще носи името „ Св. Патриарх Евтимий Търновски “.
„ Нещата са във финалната права на началото “, сподели за БНР Иван Димитров от Инициативния комитет. Повечето хора в него живеят и работят в „ Люлин “ или са свързани с региона.

„ Люлин “ е голям регион в София. Има единствено един храм. Сега упоритостта е да се построи втори. Прекрасни знаци търсим през днешния ден в този ден. Св. Патриарх Евтимий е основна фигура, основна светлина в нашата история . “

България към момента няма храм, който да носи неговото име и да регистрира неговата духовна, културна и историческа роля, означи Димитров.

Засега са събрани средства за завършването му в недодялан градеж.

Очакванията са новата черква да бъде приключена до две-три години .

„ Храмът е олтар за молитва, за връзка с нещо, което е по-голямо от нас , което може да осмисли живота “, посочи Иван Димитров.

 Така наподобява планът за новия храм

Идеята е този храм да бъде жив . Около него е планувана дейна обществена активност, обществена кухня , с цел да могат да се подкрепят хора в потребност. Проектът е извънредно прекрасен и облагородяващ региона. “

Чуйте повече в звуковия файл. 

Снимки: Район Люлин


Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР