Днес българското и румънското правителство провеждат съвместно заседание в резиденция

...
Днес българското и румънското правителство провеждат съвместно заседание в резиденция
Коментари Харесай

От последните минути: Започна ключовата среща на Балканите в Евксиноград!

Днес българското и румънското държавно управление организират взаимно съвещание в резиденция „ Евксиноград “ във Варна. Форумът е продължение на положителния разговор и дългогодишното двустранно партньорство сред България и Румъния, както и в границите на Европейския съюз. Съвместното съвещание ще завърши с подписването на двустранни документи в региона на превоза, енергетиката, труда и обществената политика, вътрешните работи и стопанската система.

Както БЛИЦ заяви, по-рано българският министър-председател Бойко Борисов и румънският му сътрудник Михай Тудосе откриха новия Граничен контролно-пропусквателен пункт Кайнарджа-Липница.

Премиерът Бойко Борисов е хазаин на четиристранна среща с министър-председателите на Гърция Алексис Ципрас, на Румъния Михай Тудосе и с президента на Сърбия Александър Вучич.

На нея се разискват тематиките за по-голямата съгласуваност на Балканите, за развиването на общи инфраструктурни планове, за идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, както и настоящи въпроси, свързани със сигурността и стабилността в Европа.

Програмата за деня е разграничена на две – първо ще има взаимни съвещания на българското и румънското държавно управление, а по-късно ще е срещата, на която ще участват сръбският президент Александър Вучич и гръцкият министър председател Алексис Ципрас.

След срещата сред България и Румъния се чака да станат факт някои доста значими документи:
- за „ Дунав мост – 3”, който би трябвало да бъде построен сред Русе и Гюргево, на 3 км в посока Силистра;
- обществена декларация;
- контракт за спешна доставка за тока сред България и Румъния;
- контракт сред морските администрации за даване на леговище на аварирали кораби;
- протокол за реадмисия.
Акцент в диалозите сред четиримата балкански водачи ще е и българското председателство на Европейски Съюз и по какъв начин то може да се отрази благотворно на района.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР