Днес българската адвокатура чества своя професионален празник. На 22 ноември

...
Днес българската адвокатура чества своя професионален празник. На 22 ноември
Коментари Харесай

Днес е денят на българската адвокатура

Днес българската адвокатура празнува своя професионален празник . На 22 ноември 1888 година Петото Народно заседание е приело първия Закон за юристите в България, припомниха от Висшия адвокатски съвет /ВАС/. 

„ Още тогава младата българска страна, в лицето на политическата класа и на видния правист доктор Константин Стоилов е осъзнала, че без юристи не може да има нито правораздаване, нито съвременна държавност. И към този момент 135 години, без значение от възходите и компликациите, през които минаваше, България е разчитала и разчита на своите юристи “ , се показва още в тяхното послание. 

От Върховен административен съд са безапелационни, че юристите , които са били министър председатели, президенти, народни представители, кметове и общински съветници, са многочислени . И още:

„ Стотици са сътрудниците, които са допринасяли и способстват за развиването на правната просвета и процедура, за развиване на нормотвочеството и правото. И хиляди сте всички вие, които всеки ден се борите за правата на своите клиенти. Борите се за една по-справедлива и правова България. От свое име и от името на сътрудниците от Висшия адвокатски съвет ви поисквам здраво здраве и непреклонност в отстояването на светлите правила, които нашите предшественици ни завещаха. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР