Днес, 5 март 2020 г., еврокомисарят за иновациите, научните изследвания,

...
Днес, 5 март 2020 г., еврокомисарят за иновациите, научните изследвания,
Коментари Харесай

Мария Габриел откри форум за млади предприемачи в Румъния

Днес, 5 март 2020 година, еврокомисарят за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова откри третото издание на форума за млади бизнесмени "Startup Youth InnoCamp " в град Клуж, Румъния. В рамките на форума, тя разгласи началото на конкурс за Европейска столица на нововъведенията 2020.

В своето изявление, комисар Габриел акцентира на три основни детайла за сполучливото развиване на иновационната система, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България. Първо, значимата роля на районите за развиването на нововъведенията и предприемачеството. Второ, основното значение да се основат нужните рамкови условия, с цел да намерят младите иноватори и бизнесмени опция за развиване в личния си район. В този подтекст, тя съобщи: "Трябва да мотивираме младите и умни европейци, нашите учени, бизнесмени, инженери, да останат или да се завърнат в личните си райони. Това е от основно значение за бъдещото ни развиване ".

Как Европейски Съюз може да помогне за образованието в Африка?

На трето място, госпожа Габриел показа опциите, които нововъведенията и европейските стратегии, като Хоризонт Европа – програмата за поддръжка на проучвания и нововъведения на Европейски Съюз - дават в тази тенденция. Тя акцентира на обстоятелството, че поддръжката на иновационните действия е водещ приоритет в нейната активност като европейски комисар. Тя даде информация за съответни благоприятни условия за финансиране от страна на Европейския съвет за нововъведения (над 70% от чиито бюджет е избран за поддръжка на дребни и междинни предприятия), както и от Европейския институт за нововъведения и технологии.

Мария Габриел се среща с възпитаници от Плевен

В допълнение, тя акцентира, че Хоризонт 2020 ще продължи да поддържа и развиването и внедряването на новаторски решения в градовете. В този подтекст, тя разгласи началото на конкурс за избор на Европейска столица на нововъведенията 2020 и прикани за интензивно присъединяване от страна на европейските градове. В умозаключение, тя акцентира мощната поддръжка на ЕК за възстановяване на иновационната среда на районно ниво и съобщи: "Регионите имат основна роля за основаване на условия за привличане и опазване на младите иноватори и бизнесмени в родните им места ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР