Днес , 30.09.2020 г. стартира обучение на тема: Повишаване на

...
Днес , 30.09.2020 г. стартира обучение на тема: Повишаване на
Коментари Харесай

Повишават медийната грамотност на група младежи от Варна

 Днес, 30.09.2020 година започва образование на тематика: " Повишаване на медийната просветеност на младежите от град Варна “ с присъединяване на 24 младежи от гимназиален стадий, на възраст от 15 до 19 години.

Обучението се провежда от Сдружение " Моят град “ в партньорство с Регионален ефирен център-Варна в границите на план " Аз и цифровата действителност “ с финансовата поддръжка на Министерство на младежта и спорта.

Причината за определената тематика е, че съгласно Индекса за медийна просветеност България е измежду най-уязвимите страни към отрицателното въздействие на подправени вести и феномена " пост-истина “.

Решението на този проблем е повишение на медийната просветеност, посредством създаване на сериозно мислене измежду младежите, обвързвано с умеенето да се преценя всяка информация в интернет пространството сериозно и без значение и да се разпознават подправените вести и феномена " пост-истина “.

Според уредниците на самодейността, образованието се обрисува, като най-хубавото решение за справяне с този проблем, тъй-като сериозният прочит на информацията е умеене, което се научава.

Обучение " Повишаване на медийната просветеност на младежите от град Варна “ ще протече в три модула  в залите на Регионален ефирен център -Варна със следната тема:

Как се основават новините в националните медии?

Как да разпознаем подправените вести и феномена " пост-истина “?

Как да се оправим с натиска от погрешна и подвеждаща информация в заобикалящата ни цифрова среда.

Практическата част от образованието в залите на РТВЦ- Варна има за цел и основаване на умения за говорене пред публика и видео-операторство. Младежите ще влязат в ролята на водещи, ще седнат на местата на действителните водещи на излъчвания, ще четат ауто кю, ще снимат с видеотехника и ще се срещнат от първо лице с стадиите на работа в една национална медия. За пътя на една вест от нейния адресант до  излъчването и в ефир.

За получените познания и умения от извършеното образование, младежите ще получат документ Youthpass.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР