Днес, 25 февруари 2022г., бе сключен договор за промяната на

...
Днес, 25 февруари 2022г., бе сключен договор за промяната на
Коментари Харесай

Берое официално има нов собственик, ТЕЦ-ът се сбогува

Днес, 25 февруари 2022г., бе подписан контракт за смяната на собствеността на ПФК Берое , съгласно който досегашният притежател на футболния клуб - " Топлоелектрическа централа Марица изток 2 " ЕАД трансферира 100% от акциите на " ПФК Берое - Стара Загора " ЕАД на Сдружение с нестопанска цел " Сдружение за поддръжка на футбола - Берое ".

" Топлоелектрическа централа Марица изток 2 " ЕАД закупи собствеността върху акциите на " ПФК Берое - Стара Загора " ЕАД през есента на 2011г. в сложен за клуба от финансова позиция миг.

От момента на придобиване едноличният притежател на капитала целеустремено влагаше в възстановяване на спортно-материалната база, като обилни по мярка и качество вложения бяха направени на стадион " Берое ", в резултат на които стадионът получи лиценз за европейските клубни шампионати. Изградена бе и напълно нова спортна база на мястото на някогашния ст. " Локомотив ".

" Топлоелектрическа централа Марица изток 2 " ЕАД влага и във връзка с възстановяване качеството и професионалната подготовка на ангажирания в работата на представителния мъжки тим и детско-юношеската школа личен състав, за реализиране на високи спортни резултати.

В резултат на гореизложеното, триумфите на представителния тим се покачиха, като с представянето си след 2011г. ПФК " Берое " постоянно преследваше и постигаше класиране измежду най-хубавите футболни тимове в шампионата.

Ще напомним и най-ярките триумфи на клуба през този интервал:

- Носител на Купата на България сезон 2012/2013г.;

- Носител на Суперкупа на България през 2013г.;

- Вицешампион на България, сребърен медалист сезон 2014/2015г.;

- Бронзов медалист 2015/2016г.;

- Участие в шампионата Лига Европа през спортно-състезателни сезони

2013/2014г., 2015/2016г. и 2016/2017г.

Досегашните притежател и управление на клуба пожелават още доста триумфи на ПФК " Берое " и имат вяра в сполучливото му развиване и бъдеще като емблема на град Стара Загора и района.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР