Днес, 12 юли, изтича срокът, в който може да се

...
Днес, 12 юли, изтича срокът, в който може да се
Коментари Харесай

Последен ден за подаване на заявления за есенните матури

Днес, 12 юли, изтича срокът, в който може да се подават заявки за полагане на държавни зрелостни изпити в сесия август-септември, оповестиха от МОН.
Заявленията се записват в софтуерния артикул и информацията се изпраща до районните комисии за образуване и осъществяване на държавния зрелостен изпит. Списъците с позволените зрелостници ще бъдат подготвени до 22 август 2019 година, а издаването на служебните бележки за допускане до изпитите е до 23 август.
Изпитът по български език и литература ще се организира на 28 август 2019 година, вторият наложителен държавен зрелостен изпит по предмет по желание - на 29 август, а държавните зрелостни изпити по избор ще се проведат в интервала 30 август - 4 септември.
На зрелостните изпити се употребява писалка с черен цвят. Те не престават 4 астрономически часа. Матурите по български език, по непознат език и всички публични науки се състоят от 3 модула. Времето за работа по първия модул е 60 минути. Вторият също е 60 минути, а третият - 120. Учениците със специфични просветителни потребности работят в обособени зали и имат два спомагателни часа за работа. За математика и естествени науки модулите са 2. Първият е от 90 минути, а вторият - 150 минути.
Зрелостникът няма право да си тръгне до 60 минути след началото на първия модул. Веднъж напуснал, не може да се връща. Крайният период за оповестяване на резултатите е 10 септември 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР