Неизпълнението на поетите от държавата задължения относно повишаване на доходите

...
Неизпълнението на поетите от държавата задължения относно повишаване на доходите
Коментари Харесай

БАН: Държавата трябва да изпълни поетите ангажименти към преподаватели и учени

Неизпълнението на поетите от страната отговорности по отношение на повишение на приходите на преподавателите и учените и неспазването на Закона за висше образование(ЗВО) е неприемливо. Това е мнението на Ръководството на Българска академия на науките по отношение на отворено писмо на Съвета на ректорите във връзка несъблюдение на поетите от страната задължения, заложени в Закона за висше обучение.

Изграждането на фрагменти е дълъг развой, който изисква спазването на съответни задължения от държавните институции, гарантиращи резистентност и конкурентоспособност, се споделя в мнението. От Българска академия на науките акцентират, че образованието и науката би трябвало да залегнат в съществена тактика на политическата класа с ясни отговорности, които да бъдат спазвани.

В мнението се акцентира, че високото качество на висшето обучение и научните проучвания в България би трябвало да са национални цели и съществена част от националната ни сигурност, което постанова подготовката и квалификацията на високо образовани преподаватели и специалисти във всички области на науката и познанието.
 В знак на митинг: Държавните университети няма да отворят порти на 20 май
В знак на митинг: Държавните университети няма да отворят порти на 20 май

ВУЗ-овете стартират стъпаловидни по дълготрайност протестни дейности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР