Джон Кели, началник на кабинета на президента на САЩ Доналд

...
Джон Кели, началник на кабинета на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Началникът на кабинета Джон Кели отрече, че е наричал Тръмп „идиот”

Джон Кели, шеф на кабинета на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, отхвърли да е наричал американския водач " глупак " предходната година, оповестява АП.

По-рано се появи информация за раздор в Белия дом сред Кели и президента. През последните месеци на няколко пъти се появиха спекулации, че генералът от запаса може да подаде оставка, което след това беше отричано.

Бивш чиновник на американската администрация разкри, че по време на персонална среща Кели е нарекъл Доналд Тръмп " глупак " през 2017 година

Първи популяризира информацията NBC News в понеделник. В известие обаче Кели назова информацията " цялостна нелепост " и дефинира връзките си с Тръмп като " необикновено откровени и здрави ". Той добави, че президентът " постоянно знае позицията ми " и че " той и аз знаем, че тази история е цялостна нелепост ".

Топ консултант на началника на кабинета също оспори информацията, заявявайки, че в никакъв случай не е чувал Кели да назовава президента по подобен метод.

Тръмп реагира със известие в " Туитър " в понеделник вечерта, в което отбелязва, че " подправените новинарски медии полудяват с измислените истории и единствено употребяват анонимни източници, които не съществуват ".

Междувременно СиЕнЕн популяризира информация, че Тръмп е изискал от немския канцлер Ангела Меркел съвет по какъв начин по-добре да комуникира с съветския водач Владимир Путин. Държавният глава на Съединени американски щати е изискал съвета по време на срещата с Меркел в Белия дом през предходната седмица.

Според източници диалогът на моменти е бил под напрежение. Не е ясно какъв съвет е дал канцлерът на американския президент. В материала се отбелязва, че публични лица са открили, че от време на време президентът наподобява не слуша деликатно отговорите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР