Джон и Мелъди Хенеси планират да прекарат остатъка от живота

...
Джон и Мелъди Хенеси планират да прекарат остатъка от живота
Коментари Харесай

Семейство продаде всичко, за да живее на круизен кораб до края на дните си

Джон и Мелъди Хенеси възнамеряват да прекарат остатъка от живота си в обиколки на света - и считат, че това може да бъде на половина по-скъпо от живота им на сушата .

Двойката, родом от Флорида, разпродала всичко , което има преди три години. В това число и частния си бизнес и дома си.

С част от парите те закупуват кемпер, с който да пътуват из Съединените щати. Не след дълго обаче 76-годишният Джон се уморил да кара , разкрива Мелъди, която е 64 години.

                 

Тогава съпрузите виждат реклама във Фейсбук за 274-дневен круиз из Карибите и по този начин стартира пътуването им към непрекъснатия живот в морето. Следват обиколка на Доминиканската република и дълготрайни плавания, които ги водят до далечни места, в това число Австралия, Нова Зеландия и Южния Пасифик .

Но новият им живот е освен по-вълнуващ, само че и по-евтин , настояват Джон и Мелъди.

„ Сега единствените ни разноски са сметката за телефон, сметка за кораба и няколко сметки за кредитни карти, когато слезем на брега. Това е всичко “, споделя Джон. „ Вече нямаме ипотека или разноски за жилища, не плащаме налози. Нямаме застраховка на транспортни средства, имуществена застраховка или сметки за комунални услуги. Списъкът продължава. Сигурни сме, че круизът е по-евтин ", прибавя мъжът.

 „ В момента разноските ни са на половината от това, което беше, когато живеехме на сушата ", безапелационни са американското семейство.

Джон и Мелъди ще продължат да сменят корабите до края на 2024, за когато е планувано последното им пътешестване. След това те ще се настанят за непрекъснато престояване на жилищния круизен транспортен съд " Villa Vie " - един от първите по рода си - където цели 30% от хората на борда ще бъдат непрекъснати поданици.

Корабът ще обикаля света на всеки три години, значително " гонейки " топлото време.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР