Джокович спечели обжалването срещу ATП и ще играе на Мастърса

...
Джокович спечели обжалването срещу ATП и ще играе на Мастърса
Коментари Харесай

Новак Джокович спечели обжалването и ще играе в Париж

Джокович завоюва обжалването против ATП и ще играе на Мастърса в Париж. Новината разкри журналистът Бен Ротенберг в профила си в " Туитър ", а по-късно тя бе доказана публично от тенис асоциацията.

Надпреварата във френската столица ще се организира от 31 октомври до 6 ноември.

Световният №1 беше изправен пред сериозната глобата поради късния отвод от присъединяване в Индиън Уелс. Той го направи чак след жребия, макар че беше ясно какво ще се случи, защото нямаше позволение за влизане в страната.

По правилник това води до възбрана за присъединяване в идващия Мастърс, на който съответният състезател е спечелил най-вече точки през последните 12 месеца. В случая това е конкуренцията в Париж, където Ноле победи с купата.
 Анди Мъри ще се изправи против Медведев в Маями
Анди Мъри ще се изправи против Медведев в Маями

" Мачът против него е огромно предизвикателство, ще бъде съществено тестване "

Джокович обаче се е възползвал от правото си да апелира глобата пред дисциплинарната комисия, ръководена от Лора Уоруин и Миро Братоев. След разглеждането на случая от ATП са решили да разрешат на международния №1 и тази година да взе участие в Париж. Единственото наложено наказване е присъждането на нула точки от шампионата в Индиън Уелс, което в тази ситуация няма да навреди на ранкинга на сърбина, защото той не игра в конкуренцията през предходната година.

При сходни нарушавания правилникът планува и финансова глоба, само че не стана ясно дали тя ще бъде наложена.

От АТП пък разпространиха писма до играчите, в които припомнят разпоредбите за отвод от присъединяване от Мастърс шампионат.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР