Джогингът или тичането за здраве казано по-просто е един от

...
Джогингът или тичането за здраве казано по-просто е един от
Коментари Харесай

Най-добрите съвети за тичане

Джогингът или тичането за здраве казано по-просто е един от най-лесните, евтини и не изискващи особена екипировка спортове. От десетилетия е практикуван от милиона хора по света, а списание Outside взема решение да събере най-полезните препоръки, свързани с него.

Стягане на цялото тяло

Макар да считаме, че е най-много за краката, при тичането е значимо цялото ни тяло да е в кондиция. Специалистите поучават да го поддържаме с лицеви упори, коремни преси, йога и пилатес. Последните оказват помощ за гъвкавостта.



Задължителен стречинг след джогинг

Колкото дълго и да сме тичали, не би трябвало да се подвеждаме по желанието просто да спрем и да се отпуснем. Стречингът е значим за здравето на мускулите ни.
 Снимка 370405

Избягай този рид

Когато имаме опция да тичаме измежду природата, е целесъобразно да използваме релефа. Изкачването на хълмове работи добре за силата и подвижността на таза, а и гори повече калории.

Постоянство и обмисляне

Най-сигурният метод да не пропуснем утринния или вечерен джогинг е, като създадем проект да деня си от сутринта. Да знаем какво ще закусим, кои облекла за спорт ще облечем и по какъв начин ще планираме всичко в часовете от деня.
 Снимка 462856

Храненето и хидратацията са от значително значение

Ако задачата ни е да свалм килограми с джогинг, е целесъобразно да ограничим въглехидратите като самун, паста, тестени произведения и захар. Колкото по-малко обработени храни, толкоз по-добре. И да наблегнем на плодове, зеленчуци, доста вода и никакъв алкохол.

Студеното време не е спънка

За да не губим тренинг даже през зимата, е добре да предвидим бюджет за подобаващи за минусови температури облекла за джогинг. Такива са ветро и водоустойчиви якета, ръкавици и водонепромокаеми маратонки за бягане с огромен грайфер.
 Снимка 356829



Обувките са най-важни

Маратонките за бягане имат избран живот. Обикновено той е сред 500 и 100 км. Когато сме ги минали, е добре да ги сменим. Лесен метод да " отчетем " това е с приложенията за бягане, които пазят данни за общия брой изминати километри.

Дните за възобновяване са значими

Когато сме бягали маратон или сме имали ден, отдаден на подготовка, не би трябвало да подценяваме дните " неподвижен ". Те са значими за възобновяване на мускулите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР