Джо Байдън каза на престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин

...
Джо Байдън каза на престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин
Коментари Харесай

Байдън обвинява саудитския престолонаследник в убийството на журналист

Джо Байдън сподели на престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал Сауд, че го счита за виновен за убийството на журналиста Джамал Хашоги.

Разказвайки за срещата в петък, Байдън сподели, че принцът „ всъщност е споделил, че не е персонално виновен за нея “. „ Посочих това, което съгласно мен беше “, цитира думите му ТАСС.

Байдън сподели, че не съжалява за заканите си да трансформира Саудитска Арабия в страна лъжец след убийството на журналиста. Той сподели, че случаят с Хашоги е " възмутим ", оповестява РИА Новости.

На въпрос дали е сигурен, че сходен случай няма да се повтори, Байдън сподели: „ Какъв малоумен въпрос, по какъв начин мога да съм сигурен в нещо “. Според Байдън той „ е дал да се разбере, че в случай че нещо сходно се случи още веднъж, те ще би трябвало да отговорят и да създадат доста повече “. „ Не знам за какво всички сте толкоз сюрпризирани от моята реакция, никой в никакъв случай не слага под подозрение, че имам поради тъкмо това, което споделям, тъй като от време на време споделям това, което имам поради “, сподели президентът на Съединени американски щати.

Годеницата на убития саудитски публицист Хатидже Ченгиз съобщи, че президентът на Съединени американски щати ще дава отговор за следните закононарушения, които съгласно нея могат да бъдат осъществени по заповед на престолонаследника на Саудитска Арабия, оповестява ТАСС.

Припомняме, че Байдън потегли на близкоизточна обиколка. Той съобщи, че администрацията на Вашингтон има намерение да покаже на страните от Близкия изток, че Съединени американски щати са в положение да продължат да играят ролята на водач в района, без да я отстъпват на Русия и Китай.

През 2022 година, в разгара на украинската рецесия, Съединените щати приканиха Саудитска Арабия да усили производството на нефт - Вашингтон се надяваше по този метод да " подкопае финансирането " на военната интервенция на Русия в Украйна. The Wall Street Journal оповестява, че престолонаследникът Мохамед бин Салман Ал Сауд " е изкрещял на (съветника по националната сигурност на САЩ) Джейк Съливан и е " споделил на Съливан, че <...> Съединени американски щати могат да не помнят за настояването си за увеличение на производството на нефт. "

Превод: ПИ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР