Джак Дрейпър най-после изглежда, че е успял да загърби кошмарния

...
Джак Дрейпър най-после изглежда, че е успял да загърби кошмарния
Коментари Харесай

Четвърти играч извън топ 100 на 1/8-финал: Младият Дрейпър продължава да впечатлява на US Open!

Джак Дрейпър най-сетне наподобява, че е съумял да загърби кошмарния си тенис сезон, изпълнен с голям брой травми, и още веднъж се любува на най-хубавия си тенис, като се класира за втората седмица на US Open. Младият британец не стопира да впечатлява при тазгодишното си случка в Ню Йорк и надгради над блестящия си триумф против Хуберт Хуркач, като взе скалпа на участващия чрез " уайлд кард " домашен представител Майкъл Мо, надигравайки го 3-часов престой на корта - 6:4 6:2 3:6 6:3. По този метод международният номер 123 подпечата класирането си за осминафиналната фаза в шампионата, където чака да се изправи против спечелилия всред Артур Риндеркнеш и осмия подложен Андрей Рубльов.

Още през цялото време на дуела ясно пролича, че първите сервиси на двамата състезатели ще са от определящо значение за събитията на корта, като те разчитаха на забележителна успеваемост при своите подавания и паритетът стоеше на дневен ред. С достигането на седмия гейм обаче се видяха известни съмнения в играта на американеца, който сбърка лековато рутинни топки, при което Дрейпър подвигна оборотите и потегли в офанзива, с цел да ни предложи поредност от отлични офанзивни акции, приключили с печелившо отиграване, и осъществя фундаментален пробив, донесъл му триумфа в откриващия сет.

На старта на втората част подемът в дейностите на английския левичар продължи с цялостна мощ и той реализира ранен пробив, незабавно след който се сблъска с първите си неприятности на личен сервис за срещата. Поставен напрегнат, международният номер 123 прибегна към способа сервис-мрежа и отрази двете благоприятни условия за рибрейк пред Мо, като след това употребява добития подтик от стореното, с цел да дублира задатъка си в резултата и нямаше усложнения да се приближи на единствено сет разстояние от крайния триумф.

С настъпването на третия сет домакинският представител усъвършенства доста играта си, бивайки изоставен от всякакво напрежение, като засвидетелства уменията си в атакуващ проект и извърши поредност от страхотни офанзивни акции, с цел да излезе напред в резултата с пробив задатък. Впоследствие международният номер 89 се концентрира напълно върху представянето си на личен сервис, като нито за секунда не позволи преимуществото му да бъде застрашено и понижи изоставането си в общия резултат на срещата, като подсети за " цялостния ремонт ", който сътвори над Джон Иснър в предишния си мач.

Импулсът в дейностите на Мо доближи връхната си точка на старта на четвъртия сет, когато американецът завоюва несъмнено най-атрактивното разиграване за целия дуел и осъществя пробив още в дебютното подаване на левичаря. Оттам насетне обаче грешките в играта на участващия чрез " уайлд кард " тенисист се завърнаха с цялостна мощ и той първоначално инкасира рибрейк, преди последователно Дрейпър да влезе в напредък и ни даде купища уинъри от главната линия, с цел да се снабди с пробив задатък на собствен ред и скоропостижно официализира триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР