Темата беше коментирана на среща в парламента на БСП с туристическия бранш

...
Темата беше коментирана на среща в парламента на БСП с туристическия бранш
Коментари Харесай

Алибегов за мерките: В никакъв случай няма да позволим това да се случи отново


Темата беше коментирана на среща в Народното събрание на БСП с туристическия отрасъл по отношение на актуализацията на държавния бюджет.

Алибегов уточни, че се предлага хотелите да обслужват единствено с румсървиз и работа на заведения на закрито на 50 % единствено против даване на имунизационен паспорт, което, по думите му, е и противоконституционно. Ако това се извърши, към 700-800 хиляди остават без работа и на улицата, разяснява той пред публицисти.

Алибегов означи, че нямат право да ревизират персонални данни на хората. " Когато дойдете в заведение, ние не можем да установим вашия документ, нямаме право да го желаеме, дали е същински, не е ли същински, дали сте имунизирани или не ", уточни Алибегов.

" Ще протестираме, в случай че се наложи ", съобщи пред публицисти ръководителят на Българската асоциация на заведенията.

" Този път целият туризъм е единен, и хотелиери, и ресторантьори. Така че ние сме декларирали протестна подготвеност, до два дни ще дадем една обща конференция в Българска телеграфна агенция, само че никога няма да позволим това да се случи още веднъж ", добави той.

Алибегов разяснява, че самият доцент Кунчев се е съгласил на среща с бизнеса и Министерството на здравеопазването, че мярката да се работи единствено с имунизирани в заведенията на закрито е неприложима в България сега при 18 % имунизация, от която повече от 50 % на 70+ хора, и в този момент го предлага като  " следващ пиар ход ".

В момента сме единствената страна в Европа, която не подкрепя туристическия бизнес с нищо, разяснява Ричард Алибегов.

От туристическия отрасъл показаха терзание, че даже при възможна актуализация на бюджета няма написани ограничения за хотелиерство и ресторантьорство и като цяло в бюджета няма планувани пари за антикризисни ограничения за затворени или лимитирани бизнеси, има единствено за мярката " 60 на 40 ", която е за заетите и единствено когато бизнесът работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР